Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Wiesława1

Zadanych pytań: 316

08.08.2013 20:30

mam w tym roku duzo papryki chili .Co mogę z niej zrobić??Macie jakieś sprawdzone przepisy i sposoby wykorzystania jej?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Habibi

Zadanych pytań: 690

08.08.2013 22:21

ja mam cztery wypróbowane sposoby - 1. większe papryczki (takie typowe chili) kroję w paseczki i suszę, a te maleńkie doniczkowe suszę w całości, razem z nasionkami i kawałeczkiem ogonka... 2. ładne i jędrne papryczki zamrażam w całości - poza sezonem kroję bez rozmrażania w paseczki i dodaję do potraw... 3. marynuję całe lub krojone papryczki w zalewie octowej (kilka małych słoiczków)... 4. przerabiam na harissę i sosy chili oraz dodaję do innych sosów typu ketchup

Margo1

Zadanych pytań: 2141

08.08.2013 20:40

marynować , kandyzować , robic sosy , chutneya, pastę, mrozić ,wędzić

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

08.08.2013 20:46

Ja zawsze suszę i marynuję i mam do dodawania do potraw Bardzo lubię korniszony z dodatkiem papryki chili

Odpowiedzi (16)

Renata9

Zadanych pytań: 329

08.08.2013 20:38

mozna ususzyc, a pozniej zmielic i wykorzystac jako przyprawe do roznych dan

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

08.08.2013 20:42

Taka pyszna , ostra papryczka nadaje się do suszenia, do marynowania i do spożywania na świeżo :)

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

08.08.2013 20:46

można też zamrozić w całości i później dodawać do dań

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

08.08.2013 20:48

ja bym ususzyła i trochę do słoików zrobiła

Monia

Zadanych pytań: 7

08.08.2013 20:49

Podziel się z nami hehe ;)

gosia56

Zadanych pytań: 466

08.08.2013 20:51

tez lubię korniszony z dodatkiem papryki chili,mozna też zamrozić pokrojoną

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

08.08.2013 20:51

ja bym ususzyła

smakowita

Zadanych pytań: 817

08.08.2013 20:54

proponuję trochę ususzyć ,zamarynować ,a resztę zamrozić

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

08.08.2013 20:59

ususzyć i zemleć :)

2milutka

Zadanych pytań: 134

08.08.2013 21:01

ja robię ketchup:)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak