Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Konczi

Zadanych pytań: 632

04.12.2016 19:49

Masa makowa z puszki. Otóż, mam pytanie dotyczące gotowych mas. Otworzyłam puszkę, spojrzałam i stwierdziłam - nie tego oczekiwałam, czy mogę to coś zamrozić ? Czy raczej po odmrożeniu nie nada się do przygotowania makówek ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

01.01.2017 14:22

ja mroziłem i wszystko było w porządku

Klausia

Zadanych pytań: 251

05.12.2016 17:27

Mroziłam i po odmrożeniu nic jej nie brakuje.

Alex_M

Zadanych pytań: 119

06.12.2016 16:12

kupuję czasem puszkę masy, ale czytam skład, niektóre mają okropny. mroziłam kiedyś połowę, zużyłam do drożdżówek

Odpowiedzi (34)

benka

Zadanych pytań: 15

04.12.2016 20:09

Myślę, że możesz. Ja nie lubię tych gotowych mas , nie wiadomo co w nich jest i są za słodkie.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

04.12.2016 20:11

Ja tez mysle ze mozesz zamrozic. Dla mnie tez sa duuuzo za slodkie, a bakali w nich praktycznie nie ma

Konczi

Zadanych pytań: 632

04.12.2016 20:23

Oj jestem pewna, że ja też tego ustrojstwa jednak nie lubię ... Sama dobrej masy makowej nie potrafię przygotować a pokusiłam się nie wiem po co i mam puche tego .. do makówek by było dobre za 3 tygodnie rzecz jasna ;)

Katarzyna59

Zadanych pytań: 717

04.12.2016 20:36

Masę można zamrozić

Renataj

Zadanych pytań: 1275

04.12.2016 20:47

Myślę tak jak wszyscy - możesz zamrozić.

Babeczka35

Zadanych pytań: 6

04.12.2016 20:50

Myślę, że możesz zamrozić.

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

04.12.2016 20:51

Możesz zamrozić sama niekiedy mroze i jest później dobra do uzycia

gosia56

Zadanych pytań: 466

04.12.2016 20:55

sama osobiście nigdy takiej masy makowej jeszcze nie kupowałam ale znajoma zrobiłam z niej makówki rodzina była niezadowolona ze całe swięta zniszczyła tą masą makową na nowy rok musiała zrobić tradycyjnie z suchego mielonego maku a ten mak z puszki najlepiej wykorzystać do pieczenia oczywiście mozesz wcześniej ją zamrozić.

ben-ka

Zadanych pytań: 459

04.12.2016 21:05

Nie mroziłam..ale co będzie po rozmrożeniu? pewnie sporo wody, tak myślę...dodasz miodu, jajko, zetrzesz jabłko i trochę tartej bułki i wykorzystasz do makowca np na kruchym spodzie, powinno być ok.

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

04.12.2016 21:23

mroziłam, spokojnie możesz tą masę wykorzystać później do słodkich bułek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak