Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Smaczna_B

Zadanych pytań: 81

04.10.2013 18:35

MOJA RADA .Aby udał się prawdziwy majonez wszystkie składniki muszą mieć jednakową temperaturę. Wystarczy je wszystkie ustawić w jednym miejscu w kuchni na kilka godzin: musztardę, olej, całe jajko. Do malaksera wbić jajko, dodać musztardę i włączyć; od razu wlewać cienkim strumyczkiem olej aż do uzyskania odpowiedniej ilości i konsystencji majonezu. Doprawić na koniec kilkoma kroplami soku z cytryny, szczyptą soli i cukrem pudrem.

Najlepsze odpowiedzi (3)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

04.10.2013 18:50

Też tak robię

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

04.10.2013 19:22

kiedyś robiłam i przestrzegałam tej zasady

Róża1

Zadanych pytań: 7

04.10.2013 20:06

ja też kiedyś bardzo dawno robiłam, ale teraz z lenistwa kupuję.

Odpowiedzi (15)

berys18

Zadanych pytań: 1434

04.10.2013 18:37

kiedyś sie robiło często

iwi

Zadanych pytań: 115

04.10.2013 18:38

Dokładnie,teraz czasu brak

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

04.10.2013 18:48

dokładnie tak robię bo inaczej się zważy :)

Pani Domu

Zadanych pytań: 251

04.10.2013 18:50

przyda się rada

Smaczna_B

Zadanych pytań: 81

04.10.2013 18:53

ja często robię majonez domowy , ma mniej chemii

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

04.10.2013 18:53

dzięki, przydatna rada

joanna30

Zadanych pytań: 50

04.10.2013 18:55

Dobra rada, jeszcze nie robiłam sama majonezu. teraz bedę wiedziała jak się za niego zabrać

misia53

Zadanych pytań: 339

04.10.2013 18:57

Owszem ,robię sama czasem majonez i tak to działa

gosia56

Zadanych pytań: 466

04.10.2013 19:24

kiedyś dawno robiłam a teraz nie robię

halina17

Zadanych pytań: 271

04.10.2013 20:23

Ja tam nie przestrzegam składników o jednakowej temperaturze i majonez mi się nigdy nie zważył - majonez z całym jajkiem o jakim piszesz.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak