Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Smaczna_B

Zadanych pytań: 81

04.10.2013 18:35

MOJA RADA .Aby udał się prawdziwy majonez wszystkie składniki muszą mieć jednakową temperaturę. Wystarczy je wszystkie ustawić w jednym miejscu w kuchni na kilka godzin: musztardę, olej, całe jajko. Do malaksera wbić jajko, dodać musztardę i włączyć; od razu wlewać cienkim strumyczkiem olej aż do uzyskania odpowiedniej ilości i konsystencji majonezu. Doprawić na koniec kilkoma kroplami soku z cytryny, szczyptą soli i cukrem pudrem.

Odpowiedzi (15)

Ania321

Zadanych pytań: 179

04.10.2013 20:28

ja nigdy jeszcze nie robiłam majonezu, ale w razie czego dobrze wiedzieć

6zer

Zadanych pytań: 21

04.10.2013 21:00

kiedyś robiłam taki majonez, ale teraz czasu brak

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

04.10.2013 21:11

przydatna rada

Janina

Zadanych pytań: 159

04.10.2013 21:28

Często lubię sobie zrobić swojski majonez;)

msmors

Zadanych pytań: 91

04.10.2013 22:39

często robię majonez i zawsze wychodzi super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak