Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Smaczna_B

Zadanych pytań: 81

28.10.2013 18:50

MOJA RADA:Masa serowa do sernika będzie delikatna i nie opadnie po upieczeniu, jeśli część mąki pszennej zastąpimy ziemniaczaną lub kaszą manną .

Najlepsze odpowiedzi (3)

pestka

Zadanych pytań: 424

28.10.2013 18:54

ja do masy serowej nie dodaję mąki pszennej , jedynie 2-3 łyżk maki ziemniaczanej a mimo wszystko zawsze leciutko opadnie

SmacznaPyza

Zadanych pytań: 1620

28.10.2013 18:56

masa serowa nie opadnie jeśli nie będziemy jej napowietrzać niepotrzebnie podczas przygotowania. Jajek do masy serowej się nie ubija a jedynie miesza z serem i resztą składników - z takie masy sernik wychodzi delikatny i równiutki, nie opada. Na delikatność masy wpływa też temperatura pieczenia

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

28.10.2013 18:56

muszę spróbować

Odpowiedzi (19)

beatkaa153

Zadanych pytań: 21

28.10.2013 18:59

ja nie dodaję do masy mąki tylko budyń i jest dobrze

kate.500

Zadanych pytań: 1516

28.10.2013 19:02

Nie stosuje tej metody i opadla mi tylko raz, ale to wiedzialam od poczatku, bo bialka wogole nie chcialy sie ubic.

Alex_M

Zadanych pytań: 119

28.10.2013 19:02

częściej daję ziemniaczaną. a żeby sernik nie opadał, to nie może urosnąć ;) z tego powodu wolę serniki z kąpieli wodnej ;)

Mniam

Zadanych pytań: 87

28.10.2013 19:06

Ja daję mąkę ziemniaczaną lub budyń.

ONY_za_kare

Zadanych pytań: 116

28.10.2013 19:11

ja przeważnie daję budyń ;) a on jest na skrobi kukurydzianej ;) i też wychodzi dobrze :D

Renata9

Zadanych pytań: 329

28.10.2013 19:11

ja do masy serowej nigdy nie dodaję żadnej mąki

Motorek

Zadanych pytań: 1446

28.10.2013 19:34

tego nie wiedziałem, dzięki za radę

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

28.10.2013 20:12

nigdy do masy serowej nie dodaję mąki pszennej tylko budyń lub mąkę ziemniaczaną

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

28.10.2013 20:28

przydatna rada, dzięki

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

28.10.2013 21:13

do masy serowej nie dodaję mąki jedynie budyń

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak