Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

ZEWA

Zadanych pytań: 190

07.07.2014 10:17

Moja sąsiadka poradziła mi, że gdy robię ogórki małosolne to aby po zużyciu jednych następne wkładać do tej wody co były poprzednie. Wystarczy przelać wodę przez sitko i w takiej wodzie ogórki szybciej się zrobią. Jakoś nie chcę tak eksperymentować bo mi to nie pasuje. Świeże ogórki to świeża woda i przyprawy. A może Wy też tak robicie i uważacie, że to dobry pomysł ?

Odpowiedzi (36)

magduś83

Zadanych pytań: 46

07.07.2014 14:13

czasami też tak robię, ale tylko do zjedzenia na bieżąco nigdy do zimowania

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

07.07.2014 16:15

nigdy tak nie robiłam.

halina17

Zadanych pytań: 271

07.07.2014 16:40

Ja nigdy jeszcze nie robiłam tak , zrób ZEWA eksperyment i podziel się z nami :)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

07.07.2014 17:52

Dobry pomysł, o tym bym nie pomyślała

caralajna

Zadanych pytań: 435

07.07.2014 18:03

ja najbardziej właśnie tą kiszoną wodę z ogórków lubię, więc ten sposób nie jest dla mnie

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

07.07.2014 19:24

chyba bym nie zaryzykowała

Stenka

Zadanych pytań: 467

07.07.2014 22:00

nie słyszałam o takim sposobie

misia53

Zadanych pytań: 339

07.07.2014 22:19

To jest stary sposób na szybkie powtórne kiszenie.... dawno temu jak byłam mała babcia moja tak kisiła ,na wsi były wtedy kamionkowe wielkie garnki i małe beczółeczki gliniane i w nich się kisiło.Czasy były biedne więc ogórki i chlebek ze smalcem i skwareczkami miały wielkie wzięcie . Trzeba było więc dużo i szybko kisić.Smak takich ogóreczków jest nie do odtworzenia, zostało mi tylko wspomnienie.......

patryska76

Zadanych pytań: 24

08.07.2014 02:15

Przyznam szczerze, że trochę dziwne rozwiązanie ;-)

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

08.07.2014 09:09

jak małosolne wyjdą mi super smaczne to do tej wody wkładam nowe ogórki, dodaję czosnek, trochę kopru, liść wiśni, chrzanu i ewentualnie dolewam wody i ciut soli....ogórki są naprawdę smaczne z tej drugiej wody, ....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak