Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

ZEWA

Zadanych pytań: 190

07.07.2014 10:17

Moja sąsiadka poradziła mi, że gdy robię ogórki małosolne to aby po zużyciu jednych następne wkładać do tej wody co były poprzednie. Wystarczy przelać wodę przez sitko i w takiej wodzie ogórki szybciej się zrobią. Jakoś nie chcę tak eksperymentować bo mi to nie pasuje. Świeże ogórki to świeża woda i przyprawy. A może Wy też tak robicie i uważacie, że to dobry pomysł ?

Odpowiedzi (36)

wyattearp

Zadanych pytań: 102

08.07.2014 10:39

kiedyś słyszałam o tej metodzie

Małgorzata9

Zadanych pytań: 57

08.07.2014 20:58

ja stosuję metodę: świeże ogórki- świeża woda

alaaa

Zadanych pytań: 201

08.07.2014 21:14

takiej metody nie próbowałam, jak zalejesz gorącą wodą to też się szybko ukiszą, jakoś wolę świeżą wodę do ogórków

BernadettaP

Zadanych pytań: 504

08.07.2014 23:12

Ten sposób jest dobry tylko wtedy, gdy w domu nie masz zbyt wysokiej temperatury. Przy takich upałach, jak obecnie, woda szybko się psuje.

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

08.07.2014 23:47

Znam ten sposób i tak robię ogórki małosolne. Przecedzam tą wodę przez sito, by został na nim ten stary : koper, chrzan, czosnek, skórka od chleba, i wkładam ogórki i nowy chrzan, koper, czosnek i skórkę od chleba.

dorotka0000025

Zadanych pytań: 208

08.07.2014 23:53

ja poczekam az wy zaryzykujecie ;-) i moze wyprobuje ten sposob

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak