Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

borgia

Zadanych pytań: 89

07.08.2014 10:47

Może głupie to pytanie, ale właśnie mam dylemat. Zrobiłam wczoraj ogórki konserwowe i mam okrutną ochotę na nie. Do tej pory otwierałam słoiki dopiero po ok. 3 miesiącach. Zastanawiam się teraz po jakim czasie będą ok? Czy ktoś próbował wcześniej?

Najlepsze odpowiedzi (3)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

07.08.2014 12:39

Jak już wystygły i są zimne,to śmiało próbuj.U nas często tak jest,że każdego przetworu musimy spróbować "na już":)

adelajda

Zadanych pytań: 234

07.08.2014 13:07

możesz spokojnie próbować ja nigdy tak długo nie czekam

Lis

Zadanych pytań: 56

07.08.2014 16:09

U nas też się próbuje na już - ale tak standardowo to czas na próbowanie to 2-3 dzień:)

Odpowiedzi (19)

Renata9

Zadanych pytań: 329

07.08.2014 10:49

moim zdaniem powinny być już dobre, bo przecież uległy "obróbce", ale nigdy osobiście tak nie próbowałam

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

07.08.2014 10:57

Ja myślę że minimum 3-4 dni ogórki konserwowe powinny postać

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

07.08.2014 11:07

Zawsze można spróbować i wiedzieć na przyszłość. No i podzielić się tą wiedzą na stronie:)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

07.08.2014 11:16

Ja zawsze próbuję i sprawdzam czy są dobre ,jeśli nie to trzymam jeszcze parę dni

mysza75

Zadanych pytań: 96

07.08.2014 11:22

oczywiście że będą dobre, ja nie czekam tak długo próbuję już na drugi dzień ogórki

Megg

Zadanych pytań: 69

07.08.2014 12:39

można spróbować otworzyć jeden słoiczek :-)

Megg

Zadanych pytań: 69

07.08.2014 12:40

można spróbować otworzyć jeden słoiczek :-)

pestka

Zadanych pytań: 424

07.08.2014 13:10

ja pierwszy słoik konserwowych ogórków otwieram po ok 10 dniach

Konczi

Zadanych pytań: 632

07.08.2014 14:45

Myślę ,że poczekałabym z 3-4 dni jakbym miała wielką ochotę ..

borgia

Zadanych pytań: 89

07.08.2014 15:11

Ok... Dziękuję za odpowiedzi i wszelkie sugestie. Masz rację Wwwiolka - żeby wiedzieć trzeba spróbować. No to wzięłam wepchnęłam słoiczek do lodówki, bo zdecydowanie wolę zimne. Zjadłam. Jednak muszę stwierdzić, że przegryzione są lepsze. Czyli trochę muszą postać jednak. Takie nie są złe, jednak dla mnie zbyt świeże. Za to wybornie chrupiące :). To konserwowe, więc dam reszcie w słoiku (trochę więcej niż pół słoika mi zostało) trochę więcej czasu. Akurat Połówka wróci z delegacji, to zasiądziemy razem... ;). Jeszcze raz dziękuję.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak