Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Bożena Matuszczyk

Zadanych pytań: 25

10.03.2017 18:03

Możecie doradzić jak zwijać roladę z filetu z kurczaka bo ciężko mi to idzie.Macie jakiś fajny sposób.?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

21.03.2017 18:21

Używam folii spożywczej

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

21.03.2017 21:24

Pomagam sobie folią spożywczą

mysza75

Zadanych pytań: 96

12.03.2017 22:45

filet rozbijam na folii i potem zwijam razem z nią

Odpowiedzi (31)

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

10.03.2017 19:07

Ja rozbijam mięso przez taką cienką folię spożywczą i potem zawijam lekko ją podnosząc i stopniowo odklejając mięso

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

10.03.2017 19:17

Ja po rozbiciu mięso przekładam na folię spożywczą następnie chwytam ją za końce, naciągając dociskam ją i zwijam roladę.

benka

Zadanych pytań: 15

10.03.2017 19:19

Najlepiej zrobić tak jak napisała wwwiolka i jeszcze dobrze żeby mięso nie było zbyt grube, wtedy łatwiej się zwinie i nie będzie się rozwijać. Po zwinięciu warto roladki spiąć wykałaczkami.

pestka

Zadanych pytań: 424

10.03.2017 19:58

kupuję niezbyt grube filety by łatwiej było rozbić i po zwinięciu spinam specjalnymi spinaczami do rolad

Iwusia

Zadanych pytań: 242

10.03.2017 22:53

rozbijam mięsko, a następnie delikatnie zwijam - na foto pokazane w jaki sposób http://www.doradcasmaku.pl/przepis/297585/kotlet-de-volaille-z-pieczonymi-ziemniaczkami.html :)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

10.03.2017 23:45

Rozbijam cienko mięso przez folię spożywczą, by mięso nie wbijało się w tłuczek, potem zawijam ciasno roladę podnosząc mięso i stopniowo odklejając. Po zwinięciu spinam je wykałaczkami, lub owijam białą nitką.

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

11.03.2017 00:02

też przy pomocy folii spożywczej

Diana Rusiłowicz

Zadanych pytań: 46

11.03.2017 00:44

Z chęcią poczytałam :)

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

11.03.2017 08:35

używam folii spożywczej

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

11.03.2017 08:45

rozbijam mięso przez folię niezbyt mocno tak aby mięso nie miało dziur i zawijam a wszystko zależy jak pokroisz mięso ja zawsze kroję jakbym miała 2 kotlety razem przekrawam je nie do końca i rozkładam na połowę i nie ma problemu jest wtedy duży filet i łatwo się go zawija bez żadnych folii , wykałaczek itp..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak