Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Bożena Matuszczyk

Zadanych pytań: 25

10.03.2017 18:03

Możecie doradzić jak zwijać roladę z filetu z kurczaka bo ciężko mi to idzie.Macie jakiś fajny sposób.?

Odpowiedzi (31)

Justi2401

Zadanych pytań: 10

11.03.2017 09:24

Ja również rozbijam mięso przez folię, obowiązkowo cienkie kawałki i bez polędwiczek.

Róża1

Zadanych pytań: 7

11.03.2017 09:42

też używam folii spożywczej :-)

ilka01

Zadanych pytań: 6

11.03.2017 09:42

muszą być cienkie kawałki i na koniec przebijam wykałaczką :)

Bożena Matuszczyk

Zadanych pytań: 25

11.03.2017 09:45

Dziękuję wszystkim którzy odpowiedzieli na moje pytanie fajnie było poczytać dobrych rad.;)

gosia56

Zadanych pytań: 466

11.03.2017 10:07

roladki zazwyczaj robię szybciej i zawijam w folię i tak zostawiam a przed smażeniem rozwijam folię i smazę roladki które się ładnie zwinęły ;)

agaK.

Zadanych pytań: 311

11.03.2017 11:53

Przede wszystkim bez pospiechu. Filet powinien być spory, nie za dużo farszu i nie na cały kotlet, przy końcu nie nakładaj farszu bo wypadnie. Filet dobrze jest bardzo delikatnie rozbić żeby nie zrobić w nim dziur. Nie powinien być też za mokry bo będzie ślizgi, farsz (jeśli jest) też nie powinien mieć zbyt duzo oleju w sobie bo zwinięty filet nie będzie się kleił.

Janina

Zadanych pytań: 159

11.03.2017 17:16

Filety drobiowe zawsze rozbijam delikatnie przez folię, zawijam roladki i układam końcówką fileta do spodu, lub zapinam wykałaczką;))

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

11.03.2017 17:50

najlepiej przekroić filet ale nie do końca(jak książkę) i rozbić delikatnie przez folię wtedy mamy dużą powierzchnię mięsa zobacz jak zrobiłam to tutaj http://www.doradcasmaku.pl/przepis/377475/drobiowa-roladka-w-sosie-pomidorowym-z-mozzarella-.html

IKrakowianka

Zadanych pytań: 0

11.03.2017 20:54

najczęściej pomagam sobie folią spożywczą lub w ostateczności spinam wykałaczkami ;)

edytazaw89@wp

Zadanych pytań: 5

11.03.2017 23:11

Na foli spożywczej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak