Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zakupy i składniki- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

pycholka

Zadanych pytań: 78

30.12.2014 11:18

Na co zwrócić uwagę przy zakupie bakłażana? Jaka cena jest 'dobrą' ceną?

Najlepsze odpowiedzi (3)

romanrafal

Zadanych pytań: 1338

30.12.2014 15:39

musi być jędrny i nie za duży,najlepsze są w sezonie

Renata9

Zadanych pytań: 329

30.12.2014 15:14

musi mieć świeżą i błyszczącą skórkę

mysza75

Zadanych pytań: 96

30.12.2014 19:57

cena nie gra roli, teraz kupisz nawet taniej niz latem w promocji po 4zł, musi być jędrny, oglądaj końcówki żeby nie były zgniłe, zdarza się że pleśnieją jak za długo leżą, i końcówka od ogonka zielona powinna być

Odpowiedzi (23)

Pyszota

Zadanych pytań: 85

30.12.2014 11:28

musi być twardy a cena za 1 kg to ok. 10 zł, zależy od sezonu

Kamyczek

Zadanych pytań: 0

30.12.2014 11:54

u mnie bakłażany są po 5-7zł, zawsze szukam jędrnego i ciemnego, raczej małe wybieram

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

30.12.2014 12:07

należy zwrócić uwagę na to żeby był jędrny i nie miał plam ani przebarwień a cena zależy od sezonu kupowałam bakłażany po 4 zł z kg i po 9,99 za kg

Monika-twin

Zadanych pytań: 808

30.12.2014 12:10

baklazany ok 4zl chyba.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

30.12.2014 12:24

Wybieram zawsze twardego, małego i bardzo zielonego. Cena u mnie: na kilogramy 11 zł a na sztuki 9 szł/szt /ale ile waży jeden bakłażan nie wiem/

Ola1young

Zadanych pytań: 7

30.12.2014 12:59

na pewno musi być świeży i jędrny,nie przerośniety

Mniam

Zadanych pytań: 87

30.12.2014 13:19

Po pierwsze to patrzę na czapeczkę- jak jest cała zielona to świeży, bo jak sobie poleży to robi się przyschnięta. W dotyku musi być jędrny, bez pomarszczonej skórki. Słyszałam też, że bakłażana nie należy przechowywać w lodówce. Uważam, że cena 4zł/kg jest bardzo dobra. Ostatnio tak kupowałam :)

gosia56

Zadanych pytań: 466

30.12.2014 13:39

na pewno musi być jędrny i nie za duży a co do ceny to chyba zależy od sezonu ;)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

30.12.2014 14:13

ostatnio widziałam po 4zl więc to dobra cena jak na zimę.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

30.12.2014 14:19

Bakłażan nie może mieć pomarszczonej skórki i musi być twardy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak