Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zakupy i składniki- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

pycholka

Zadanych pytań: 78

30.12.2014 11:18

Na co zwrócić uwagę przy zakupie bakłażana? Jaka cena jest 'dobrą' ceną?

Odpowiedzi (23)

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

22.01.2015 17:25

Nie za duży ,ciemniejszy

Habibi

Zadanych pytań: 690

24.05.2017 18:01

Kiedyś wybierałam te najbardziej dojrzałe, czyli ciemne. Jednak ostatnio oglądałam w tv program poświęcony ciekawostkom na temat owoców i warzyw, które są mało znane... Specjaliści mówili, że bakłażan ciemny i taki, w który są wyraźnie ciemniejsze pestki od miąższu NIE NADAJE się już do jedzenia, bo podobnie, jak zieleniejące ziemniaki, ma bardzo wysoką zawartość solaniny, a ona jest toksyczna!

Habibi

Zadanych pytań: 690

24.05.2017 18:01

Kiedyś wybierałam te najbardziej dojrzałe, czyli ciemne. Jednak ostatnio oglądałam w tv program poświęcony ciekawostkom na temat owoców i warzyw, które są mało znane... Specjaliści mówili, że bakłażan ciemny i taki, w który są wyraźnie ciemniejsze pestki od miąższu NIE NADAJE się już do jedzenia, bo podobnie, jak zieleniejące ziemniaki, ma bardzo wysoką zawartość solaniny, a ona jest toksyczna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak