Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

MarianM

Zadanych pytań: 30

28.07.2013 11:30

Na niektórych blogach znajduję przepisy na serniki - sernik tradycyjny, sernik z ciastem czekoladowym. Każde to zdjęcie jest prześliczne ser jest BIAŁY a nie żółtawy. Sądzicie, że da się upiec ciasto tak by ser był całkowicie biały, czy to tylko efekt dobrego aparatu ( zdjęcia ) ?

Odpowiedzi (19)

Kamil

Zadanych pytań: 13

28.07.2013 12:03

racja, wszystko leży w intensywności koloru żółtek, mnie kiedyś wyszedł wręcz pomarańczowy:)

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

28.07.2013 12:04

U mnie ser zawsze jest żółtawy

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

28.07.2013 12:22

Sernik, który zawiera w sobie jajka musi być lekko żółty :)

mufinka79

Zadanych pytań: 303

28.07.2013 12:34

Moim zdaniem to zależy od żółtek, gatunku sera, ale na pewno pieczony nie będzie śnieżno biały, na zimno i owszem :)

Iwusia

Zadanych pytań: 242

28.07.2013 13:38

Sernik zawsze ma lekko kremową, albo żółtawą barwę. Nawet jak się go będzie robiło na samych białkach. Wiadomo, że ser pod wpływem ciepła/temperatury się zarumieni. Sernik śnieżnobiały jest jedynie na zdjęciu jak jest dobre oświetlenie i ładnie rozjaśnione zdjęcie. Albo w serniku na zimno. Kiedyś na jednym blogu nie będę pisała jakim, ale popularnym ;) można zauważyć właśnie taki serniczek śnieżnobiały z ciastem brownie - natomiast osoby, które go piekły i chwaliły się swoimi wypiekami miały już kremowo - żółtą strukturę sera.

Alex_M

Zadanych pytań: 119

28.07.2013 13:40

raz wyszedl mi sernik biały jak snieg. o ten: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/285816/bialy-obloczek-z-truskawkami.html. innym razem piekłam w kąpieli wodnej w niższej temperaturze, z kremówką i małą ilością żółtek (dałam 1 jajko i 3 białka) to też wyszedł mi biały :)

Konczi

Zadanych pytań: 632

28.07.2013 15:23

wiele zależy od składników i sernika ale także od oświetlenia gdy robi się zdjęcie i pewnie od aparatu również

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

28.07.2013 15:35

ja często dodaję budyń do sernika i zawsze wychodzimy jasno kremowy

Noruas

Zadanych pytań: 232

28.07.2013 16:48

ja mam żółtawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak