Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

misia53

Zadanych pytań: 339

12.09.2013 11:17

Nawiązując do wcześniejszego pytania Mati13 co daje dodanie mąki ziemniaczanej do pieczenia biszkoptu? Nigdy tego nie robiłam a biszkopty zawsze mam udane , równiutkie, smaczne.

Najlepsze odpowiedzi (3)

Habibi

Zadanych pytań: 690

12.09.2013 11:55

zawsze robiłam z samej pszennej tortowej, jak nauczyła mnie Mama, ale nigdy nie narzekałam na swoje biszkopty - zawsze pięknie wyrastały i były puszyste

SmakolykiJoanny

Zadanych pytań: 115

12.09.2013 14:44

Przyznam się bez bicia nie wiem co ale za to biszkopt wychodzi mi super :)

gosia1988

Zadanych pytań: 526

12.09.2013 11:31

wydaje mi się, że dodając mąkę ziemniaczaną biszkopty są bardziej puszyste- delikatne

Odpowiedzi (25)

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

12.09.2013 11:19

szczerze, nie wiem co to daje, ale zauważam różnice :) Nie wiem czy to zasługa samej mąki, bo zmieniłam także nieco sposób robienia biszkoptu. Żółtek nie dodaje w całości do ubitych białek,a robie z nich kogel-mogel i na np.4 łyżki mąki pszennej daje 2 ziemniaczanej (4 jajka). Odkąd piekę w ten sposób biszkopt jest bardziej pulchny i nie opada

Beatris

Zadanych pytań: 43

12.09.2013 11:22

Ja piekę biszkopty bez dodatku mąki ziemniaczanej i też są zawsze pulchne, równe, nie opadają. Jadłam biszkopty z dodatkiem tej mąki i jednak wolę bez.

mysza75

Zadanych pytań: 96

12.09.2013 11:26

a ja piekę biszkopty pól na pól ziemniaczana i tortowa. Nie wiem, co daje mąka ziemniaczana ale tak piekłam zawsze i wychodziły smaczne

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

12.09.2013 11:28

Jeśli chodzi o smak, to dla mnie biszkopt z mąką ziemniaczaną jest smaczniejszy, na samej pszennej jest bardziej suchy wg mnie, ale to już kwestia gustu :)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

12.09.2013 11:29

ja piekę biszkopty bez mąki ziemniaczanej i się udają

misia53

Zadanych pytań: 339

12.09.2013 11:31

Z ciekawości spróbuję teraz zrobić z dodatkiem mąki ziemniaczanej i będę testować ,smakować hihi... i powiem Wam który lepszy

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

12.09.2013 11:38

Od czasu gdy robię biszkopty z mąką ziemniaczaną wydają mi się one pulchniejsze i bardziej mokre, no i nie daję proszku do pieczenia :)

Mati13

Zadanych pytań: 1524

12.09.2013 11:45

w takim razie podobnie jak misia53 następnym razem spróbuje zrobić biszkopt z dodatkiem mąki ziemniaczanej :)

Janina

Zadanych pytań: 159

12.09.2013 11:48

Piekę biszkopty z mąką ziemniaczaną pół napół z mąką tortową i piekę na samej tortowej , zależy z jakiego przepisu korzystam, ale nie widzę różnicy;)

pestka

Zadanych pytań: 424

12.09.2013 11:54

piekłam różne wersje i nie zauważyłam różnicy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak