Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

misia53

Zadanych pytań: 339

12.09.2013 11:17

Nawiązując do wcześniejszego pytania Mati13 co daje dodanie mąki ziemniaczanej do pieczenia biszkoptu? Nigdy tego nie robiłam a biszkopty zawsze mam udane , równiutkie, smaczne.

Odpowiedzi (25)

Mniam

Zadanych pytań: 87

12.09.2013 15:01

Mam wrażenie, że z mąką ziemniaczaną biszkopt jest delikatniejszy i nie taki suchy.

misia53

Zadanych pytań: 339

12.09.2013 15:10

Mniam dlatego biszkopty się nasącza

anemon

Zadanych pytań: 163

12.09.2013 17:32

Misiu ja nigdy innego nie robię, tylko z mąką ziemniaczaną i bez proszku do pieczenia. Jest smaczny, pulchny i niesuchy.

ben-ka

Zadanych pytań: 459

12.09.2013 18:38

Są przepisy z maką ziemniaczaną ,są one bardziej "gumowe" trzeba je mocno nasączać i wtedy torcik jest pyszny! Do szarlotki po królewsku też spód robię z mąką ziemniaczaną i jest pyszna!!!

misia53

Zadanych pytań: 339

12.09.2013 20:07

do klasycznego biszkopta ani proszku do pieczenia ani żadnej innej mąki od pszennej sie nie daje , ale zgadzam się z Wami są rózne pochodne biszkopta z róznymi dodatkami. Ja np. mąki ziemniaczanej nigdy nie dawałam ale do niektórych biszkoptów odrobine proszku do pieczenia tak choć właściwie sama nie wiem czy to konieczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak