Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

18.08.2013 17:55

nazbierałam dzisiaj sporo borówek i nie bardzo wiem co z nich zrobić nigdy ich nie robiłam macie może jakieś sprawdzone przepisy np.na borówkę do mięs i co jeszcze można zrobić z niej proszę o linki i rady ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Janina

Zadanych pytań: 159

18.08.2013 18:03

Trochę zasypałabym cukrem w słoiku, część zamroziłabym, bo są świetne mrożone do ciast i wogóle, a z części zrobiłabym pyszne pierogi. Jeszcze część możesz zrobić na konfiturę;)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

18.08.2013 18:04

Tarta z borówkami, waniliowe placuszki serowe z sosem z borówek, konfitura z borówek, nalewki z borówek

ben-ka

Zadanych pytań: 459

18.08.2013 20:11

Możesz skorzystać z mojego przepisu = http://www.doradcasmaku.pl/przepis/233729/borowki-lesne-z-gruszkami-.html

Odpowiedzi (14)

rafał5

Zadanych pytań: 5

18.08.2013 18:01

ja robilem tarte z borowkami, tylko wzbogaciłem malinami i kiwi :)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

18.08.2013 18:03

@rafał bieńkowski to są borówki leśne nie amerykańskie także nie wiem jak one sprawdzą się w cieście ale dzięki za radę :)

Renata9

Zadanych pytań: 329

18.08.2013 18:03

można je połączyć z innymi owocami, np. z gruszkami jest bardzo dobry dżem do mięsa

joanna30

Zadanych pytań: 50

18.08.2013 18:44

Możesz zasypać cukrem w słoikach i będziesz miała jak znalazł na zimę do placuszków, deserów itp. A resztę bym zamroziła. wykorzystasz wtedy do wszystkiego: ciast, pierogów, deserów

SmacznaPyza

Zadanych pytań: 1620

18.08.2013 18:47

ja robię borówki duszone do mięs - http://www.doradcasmaku.pl/przepis/8872/borowka-brusznica-do-mies.html a jeśli mam ich więcej to część mrożę żeby używać do sosów

teresa18

Zadanych pytań: 502

18.08.2013 19:04

myślę ze tu chodzi o borówkę leśną a nie amerykańską, przesmaż ją z cukrem i włóż do słoika, wyjdzie ci lekko cierpki dzem, lub zamroź ją

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

18.08.2013 19:27

Można zamrozić lub dodać do ciast

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

18.08.2013 19:55

@teresa o tak dokładnie chodzi o borówkę leśną i dziękuję Pyzo za link do przepisu na pewno wykorzystam i tereso o za radę,spróbuję zrobić ten dżem z masz go może w swej księdze z przepisami jak go zrobić chodzi mi o proporcje?

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

18.08.2013 19:57

myślę że ciasto to jest nietrafiona rada bo ona ma posmak goryczki ale dziękuję za rady :)

Kasia36

Zadanych pytań: 463

18.08.2013 20:29

ciasto ucierane z jagodami, ciasto na maślance z jagodami, jagodzianki, drożdżówki, dodać do deserów np. lodów, jagody można też suszyć a w zimie robić herbatkę lub podgryzać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak