Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

18.08.2013 17:55

nazbierałam dzisiaj sporo borówek i nie bardzo wiem co z nich zrobić nigdy ich nie robiłam macie może jakieś sprawdzone przepisy np.na borówkę do mięs i co jeszcze można zrobić z niej proszę o linki i rady ?

Odpowiedzi (14)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

18.08.2013 20:29

można zrobić dżem

mamusia1

Zadanych pytań: 1016

18.08.2013 20:38

ja robię dżem

Beata73

Zadanych pytań: 1093

18.08.2013 20:44

kompot albo dżem

kuchnia kachny

Zadanych pytań: 0

18.08.2013 20:45

najlepiej zrobić sos borówkowy do mięs. borówki ugotować w wodzie pół na pół z cukrem. gdy odparuje czesc wody, ale dalej bedzie zbyt zadkie mozna dodac mąki ziemniaczanej. zagesci sos. sos mozna uzywac do kaszy manny, kaszki kukurydzianej, do mięs, sałatek jest pyszny i "wielofunkcyjny" pozdrawiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak