Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

sylwia_sl

Zadanych pytań: 119

01.02.2014 15:15

Nie mam doświadczenia w pieczeniu ciast. Jakie jabłka najlepiej nadają się do szarlotki ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

01.02.2014 15:16

ja daję takie,jakie są w sklepie ,lobo, champion ,janagored

Ania321

Zadanych pytań: 179

01.02.2014 15:16

według mnie szara reneta :)

mysza75

Zadanych pytań: 96

01.02.2014 15:17

najlepsze to są antonówki, ale tych się nie dostanie o tej porze roku, teraz trzeba kupić takie jakie są w sklepach

Odpowiedzi (25)

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

01.02.2014 15:18

Możesz zrobić z takimi jakie akurat masz ale zgadzam się z Anią że najlepsze są renety.

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

01.02.2014 15:19

ja dodaję najcześciej renetę,ale zdarzyło mi się też inne; ale ogólnie stosuję zasadę,że jeśli jabłka przesmażam do ciasta to biorę jakie mam pod reką,gdyż sok i tak odparuje, a jeśli idą surowe to wtedy zwracam uwagę,żeby były mało soczyste oraz posypuję je kaszką manną,żeby podczas pieczenia "wciągneła"sok;

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

01.02.2014 15:19

W sumie to każdy ma swój gust i swoje smaki, na przykład Mysa75 pisze ze antonówki a mi w ciescie nie smakuja :)

Janina

Zadanych pytań: 159

01.02.2014 15:19

Najlepsze są jabłka kwaśne, ja robię z takimi jakie mam pod ręką, bo nie zawsze jest wybór;)

idealme

Zadanych pytań: 62

01.02.2014 15:19

dobre jabłka to papierówki :))

Habibi

Zadanych pytań: 690

01.02.2014 15:20

ja preferuję renetę szarą lub złotą oraz antonówkę

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

01.02.2014 15:21

z reguły używam takie jakie mam lub kupię :)

norweska20

Zadanych pytań: 400

01.02.2014 15:25

ja daje takie jakie akurat mam

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

01.02.2014 15:32

nigdy nie wybieram szczególnej nazwy jabłek, biorę takie które akurat mam. Starte jabłka wyciskam z nadmiaru soku (ocywiście sok pozostawiam do picia), wtedy ciasto będzie kruche a nie nasiąknięte

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

01.02.2014 15:32

najlepsze są antonówki ale często używam takie jakie mam w domu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak