Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

aniagdz

Zadanych pytań: 5

29.10.2013 13:37

Nigdy nie wychodzi mi biały i twardniejący lukier, pomocy:) Proszę Was bardzo o proporcje, i co i jak:)

Najlepsze odpowiedzi (3)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

29.10.2013 14:09

ja zawsze robię na oko. woda/sok z cytryny i cukier puder. jeśli ma być gęsty to więcej cukru. i uuuucieramy ;)

mysza75

Zadanych pytań: 96

29.10.2013 22:00

ja dodaje białko, sok z cytryny i zawsze wychodzi fajny lukier

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

29.10.2013 14:34

Też ucieram cukier puder z sokiem z cytryny lub sokiem malinowym lub wiśniowym, jak chcę uzyskać różowy.Nie wolno od razu dodawać za dużo płynu:)

Odpowiedzi (13)

Barbara13

Zadanych pytań: 21

29.10.2013 13:40

Można zrobiń na białkach lub na coku z cytryny ale zależy do czego potrzebujesz i proporcje jest mi ciężko podać ja robię na oko wystarczy dodać trochę więcej cukru pudru i dobrze utrzeć jeżeli jest zbyt lejący

Barbara13

Zadanych pytań: 21

29.10.2013 13:45

Jeżeli chcesz uzyskać dożń gęsty lukier to mam metodę na sprawdzenie,jeżeli nabieżesz na łyżkę lub zanurzysz trzepaczkę w nim i podniesiesz do góry to nie powinien zlecieć cały z niej,powinien powstać taki ala sopel przy trzepaczce lub łyżce

lena57

Zadanych pytań: 10

29.10.2013 13:54

możesz dodać więcej cukru pudru. wtedy będzie gęściejszy i łatwiej stwardnieje

Kuchenka

Zadanych pytań: 202

29.10.2013 14:12

długo ucieramy

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

29.10.2013 14:18

śnieżno biały wychodzi jak robisz z ubitego białka

SmacznaPyza

Zadanych pytań: 1620

29.10.2013 14:18

ja robię lukier z cukru pudru i soku z cytryny, taki ucierany - ma być gęsty jak gęsta śmietana. Lukruję nim jeszcze lekko ciepłe wypieki i ładnie zastyga cienką warstwą

gosia56

Zadanych pytań: 466

29.10.2013 14:28

lukier musi być gęsty dlatego wody tylko odrobina i sok z cytryny

Agata3

Zadanych pytań: 13

29.10.2013 14:31

jak najmniej wody ;)

ONY_za_kare

Zadanych pytań: 116

29.10.2013 14:35

ja robię na białku i wychodzi fajny lukier

Piotr-21

Zadanych pytań: 11

29.10.2013 16:00

mniej wody a dużo cukru pudru

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak