Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Kasia35

Zadanych pytań: 218

04.12.2013 08:43

Od czego zależy to czy pierniczki będą od razu miękkie czy twarde? Czy jest to kwestia jakiegoś składnika?

Odpowiedzi (16)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

04.12.2013 11:37

ja także stosuję patent ze śmietaną

olla85

Zadanych pytań: 24

04.12.2013 11:44

A poza tym mnie nie przeszkadza, że pierniczki są twarde. Zawsze je robię kilka tygodni przed świętami, więc spokojnie zdążą zmięknąć. A jeszcze gdy do puszek włoży się kawałek jabłka, tak jak już ktoś wyżej napisał, to proces mięknięcia przebiega jeszcze szybciej. Polecam też włożyć skórkę z pomarańczy lub cytryny :) A dzięki temu, że już teraz mam napieczone pierniki, to przed samymi świętami mam więcej czasu na inne rzeczy, i nie zawracam sobie już tym głowy.

Grażyna13

Zadanych pytań: 849

04.12.2013 11:53

Miód i karmel powodują twardość. Miękną po kilku tygodniach - np moje na karmelu

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

04.12.2013 17:27

Skorzystam z Waszych podpowiedzi co dadać, by były one miękkie.

Kasia36

Zadanych pytań: 463

04.12.2013 21:26

jeszcze nigdy nie robiłam pierniczków ( ich pieczenie jeszcze przede mną :) ) ale chciałabym żeby od razu były miękkie, zapamiętam wasze rady

motylekgoha

Zadanych pytań: 2

05.12.2013 09:29

dziękuje za rady bo moje zawsze wychodziły twarde

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak