Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Danost

Zadanych pytań: 130

10.07.2013 10:22

Od dawna się zastanawiam i nie do końca wiem, jaka jest różnica między dżemem, powidłami, konfiturami a marmolada?

Odpowiedzi (14)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

10.07.2013 12:14

ONY, super odrobiłeś pracę domową :D jak dla mnie to marmolada kojarzy się z nadzieniem do pączków, powidła ze śliwkami, a dżem i konfitura to dla mnie to samo ;)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

10.07.2013 12:23

dobre pytanie kiedyś zadałam podobne to otrzymałam tylko jedną odpowiedź a tutaj sobie chętnie poczytam :)

gosia56

Zadanych pytań: 466

10.07.2013 12:44

własnie odpowiadać juz nie trzeba ale mozna poczytać.

Kasia36

Zadanych pytań: 463

10.07.2013 21:14

marmolady otrzymuje się w wyniku zagęszczenia przecierów owocowych z dodatkiem cukru, powidła otrzymuje się z przecieru śliwkowego zagęszczonego z dodatkiem lub bez dodatku cukru, konfitury są to owoce całe lub częściowo rozdrobnione nasycone cukrem i zawieszone w syropie, dżemy są to owoce całe lub rozdrobnione nasycone cukrem i zawieszone w galarecie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak