Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

chrupnij-sobie.pl

Zadanych pytań: 94

22.08.2013 22:15

ostatnio robiłam ciasto z bitą śmietaną i zważyła mi się. Kupiłam 36% łowicką. Jak sądzicie dlaczego?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Janina

Zadanych pytań: 159

22.08.2013 22:20

Myślę, że nie zwarzyła się, tylko po prostu ją przebiłaś i zrobiły sie grudki masła;)

Mniam

Zadanych pytań: 87

22.08.2013 22:21

Prawdopodobnie za długo ubijana.

alaaa

Zadanych pytań: 201

22.08.2013 22:29

albo za ciepła albo za długo i za mocno ubijana

Odpowiedzi (17)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

22.08.2013 22:30

Masło Ci wyszło? też tak kiedyś miałam:) śmietana musi być bardzo mocno schłodzona i nie przesadzaj z jej ubijaniem,bo oddzieli się serwatka.

joanna30

Zadanych pytań: 50

22.08.2013 22:47

Prawdopodobnie za długo ubijałaś

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

22.08.2013 23:13

Za szybko i za długo ubijałaś Ja zawsze zaczynam ubijać na małych obrotach i stopniowo zwiększam

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

22.08.2013 23:53

Przyłączam się do zdania wszystkich poprzedniczek :)

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

23.08.2013 00:44

Też mi się tak raz zrobiło,ale wymieszałam z serkiem mascarpone i uratowałam ciasto,zjedli do ostatniego okruszka:)

pati100015

Zadanych pytań: 10

23.08.2013 03:28

Na bitą śmietanę (moim zdaniem) lepsza będzie 30% - nie za gęsta, koniecznie w miarę świeża. Przed ubijaniem trzeba ją porządnie schłodzić, miskę i końcówki od miksera najlepiej również (kilka minut w zamrażalniku). Nie wolno miksować śmietan z kilku firm - każda firma jakoś się różni. I nie za długo, 2-3 min., bo wyjdzie masło. Kiedyś czytałam, że zwarzoną śmietanę można uratować, ale jeszcze nie próbowałam.

stokrotka

Zadanych pytań: 120

23.08.2013 06:53

myślę że była za ciepła

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

23.08.2013 07:22

może była za ciepła

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

23.08.2013 07:22

przychyliłabym się do tego że mogła być za ciepła

SmakolykiJoanny

Zadanych pytań: 115

23.08.2013 07:48

JA TEŻ MIAŁAM KIEDYŚ TEN PROBLEM Z 36% Teraz kupuje tylko 30% możliwe że za długo miksowałaś i się oddzieliło albo nie coś ze śmietaną .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak