Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

ZEWA

Zadanych pytań: 190

04.11.2013 13:53

Ostatnio w jednym z programów kulinarnych były przepisy na tarty. Zaciekawiło mnie jedno z ciast z proszkiem do pieczenia i bez wcześniejszego podpiekania. Tarta była niby dopieczona ale telewizja może wszystko. Mam zamiar dziś zrobić tartę wytrawną z podobnym ciastem i radzicie mi je jednak podpiec czy upiec razem z nadzieniem ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

04.11.2013 13:58

ja bym się bała i podpiekła... jeszcze zależy czy nadzienie jest rzadkie i ciasto namoknie czy nie...

mysza75

Zadanych pytań: 96

04.11.2013 14:08

na twoim miejscu podpiekłabym, szkoda potem się rozczarować

Alex_M

Zadanych pytań: 119

04.11.2013 14:29

pyszne nadzienie ;) ja bym podpiekła jednak.

Odpowiedzi (17)

ZEWA

Zadanych pytań: 190

04.11.2013 14:01

Mam słabe doświadczenie z tartami. Będzie ona z boczkiem, serem i cebulą. Oczywiście też gęsta śmietana.

Olga_SK

Zadanych pytań: 40

04.11.2013 14:08

Ja piekę dużo tart i zawsze podpiekam, chociaż 10-15 minut. A zazwyczaj i więcej :)

lena57

Zadanych pytań: 10

04.11.2013 14:08

ja bym podpiekła ostrożności nigdy nie za wiele :)

Aga123

Zadanych pytań: 40

04.11.2013 14:11

to zależy jakie nadzienie, jeśli zbyt mokre to bym podpiekła, jeśli niezbyt wilgotne nadzienie to raczej nie.

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

04.11.2013 14:17

Ja zawsze podpiekam, zwłaszcza jak nadzienie jest bardzo wilgotne

Motorek

Zadanych pytań: 1446

04.11.2013 14:20

najlepiej może podpiec, bo szkoda by było, gdyby się zniszczyło

dada

Zadanych pytań: 19

04.11.2013 14:23

To wszystko zależy od nadzienia, jeśli wymaga dłuższego pieczenia to lepiej nie podpiekać bo można spalić spód. Przy krótkim zapiekanu jak najbardziej wskazane

agogo2

Zadanych pytań: 280

04.11.2013 14:36

po co ryzykować, lepij podpiec

Habibi

Zadanych pytań: 690

04.11.2013 14:40

Jakiegoś wielkiego doświadczenia z tartami nie mam, ale wiem, ze mokry farsz (zwłaszcza z ciężką śmietaną) może dać w rezultacie spektakularną klapę, jeśli ciasto nie jest podpieczone - dlatego zawsze na wszelki wypadek podpiekam zarówno tarty/quiche jak i większość rodzajów pizzy :) wolę nieco chrupiący efekt od wielkiego gliniastego zakalca ;)

ONY_za_kare

Zadanych pytań: 116

04.11.2013 14:53

ja też bym podpiekł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak