Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

ZEWA

Zadanych pytań: 190

04.11.2013 13:53

Ostatnio w jednym z programów kulinarnych były przepisy na tarty. Zaciekawiło mnie jedno z ciast z proszkiem do pieczenia i bez wcześniejszego podpiekania. Tarta była niby dopieczona ale telewizja może wszystko. Mam zamiar dziś zrobić tartę wytrawną z podobnym ciastem i radzicie mi je jednak podpiec czy upiec razem z nadzieniem ?

Odpowiedzi (17)

Renata9

Zadanych pytań: 329

04.11.2013 14:56

ja osobiście bym podpiekła troszkę to ciasto

Mniam

Zadanych pytań: 87

04.11.2013 15:02

Moja właśnie siedzi w piekarniku. Robię to w zasadzie z przyzwyczajenia, ale może i nie trzeba podpiekać. Np sernik robię bez podpiekania, a przecież jest ciężki i mokry. Tylko koniecznie grzanie góra-dół.

pestka

Zadanych pytań: 424

04.11.2013 15:19

ja też bym podpiekła , nie ryzykowałabym

Luka Li

Zadanych pytań: 2

04.11.2013 15:34

ja też bym podpiekła, chociaż z 5 min dla pewności

ZEWA

Zadanych pytań: 190

04.11.2013 15:56

dziękuję za wskazówki :)

eMMe

Zadanych pytań: 177

04.11.2013 16:26

Ja robiłam bez podpiekania tartę śliwkową i była bardzo dobra, nawet była lepsza niż robiona z podpiekaniem

alaaa

Zadanych pytań: 201

04.11.2013 20:04

zależy jakie chcesz dać dodatki, jeśli mokre to zdecydowanie podpiec ale jeśli składniki nie mają za dużo wody możesz spróbować bez podpiekania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak