Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

ZEWA

Zadanych pytań: 190

17.08.2014 18:05

Pamiętacie mój eksperyment z dodaniem tartego chrzanu do ogórków ? Dziś otworzyłam słoik i okazało się, że są zjadliwe ale mają dużo mniej intensywny smak i aromat niż korzeń chrzanu czy świeże liście. Ogólnie dobrze, że nie zrobiłam więcej tylko dwa słoiki bo jednak ten pomysł nie jest bardzo dobry. No może gdyby dać więcej tego chrzanu ale już nie będę kombinować. Reasumując do ogórków nie dodawajmy tartego chrzanu.

Najlepsze odpowiedzi (3)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

17.08.2014 19:05

Tak mi się wydawało,że to może być nieudany eksperyment,sama nigdy bym tak ogórków nie robiła,zwłaszcza na zimę..Jak nie mam chrzanu,to dodaję dużo kopru i dużo czosnku i też są zjadliwe.

mysza75

Zadanych pytań: 96

18.08.2014 12:07

tak myślałam że to dobry pomysł nie będzie. Jednak korzeń chrzanu jest bardziej intensywny niż tarty.

ada.la

Zadanych pytań: 39

17.08.2014 19:01

to dobrze że nie zrobiłaś więcej takich ogórków, bo szkoda byłoby wyrzucić.

Odpowiedzi (17)

pestka

Zadanych pytań: 424

17.08.2014 18:10

Dziękuję za podzielenie się doświadczeniem dot. kiszenia ogórków z dodatkiem tartego chrzanu

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

17.08.2014 18:13

Zawsze warto próbować ale dobrze wiedzieć że ten eksperyment się nie sprawdził, dzięki

Margo1

Zadanych pytań: 2141

17.08.2014 18:34

Dzięki,że podzieliłaś się opinią

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

17.08.2014 19:14

dobrze wiedzieć, dzięki za ostrzeżenie

Renata9

Zadanych pytań: 329

17.08.2014 19:18

dziękujemy za cenną informację

Czyki

Zadanych pytań: 72

17.08.2014 19:20

Pamiętam :):) dzięki za rade nigdy nie dodam tartego chrzanu :):):)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

17.08.2014 19:37

tak myślałam że to nie wyjdzie na dobre ale żeby wiedzieć to trzeba sprawdzić i nieraz poeksperymentować :)

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

17.08.2014 19:41

dobrze,ze napisałaś bo bardzo byłam ciekawa jak wyszły,a więc nie dodajemy nigdy tartego chrzanu

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

17.08.2014 19:44

Dobra rada na przyszłość, by tak nie robić, bo choć są nie najgorsze, to jednak lepsze są, gdy się da do nich cały korzeń chrzanu.

Janina

Zadanych pytań: 159

17.08.2014 20:20

Pamiętam , dzięki za podzielenie się doświadczeniem;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak