Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

borgia

Zadanych pytań: 89

15.02.2014 22:12

Parę dnie temu zerkając na blog Ani pod zabawną nazwą "Galantyna" zobaczyłam Ani faworki. Dawno nie robiłam, więc zachciało mi się bardzo. A i czas temu sprzyja. Zrobiłam z własnego przepisu robionego od zawsze... choć tym razem ciasto dostało ode mnie kilka dobrych razów wałkiem - wg zaleceń Ani. Do smażenia kupiłam wyborny smalec znanej firmy mięsno- wędliniarskiej "Sokołów. Usmażyłam pierwszą partię chrustu i... wstrętne. W życiu mi takie nie wyszły - co zresztą zauważyła reszta rodziny. Postawiliśmy - s

Najlepsze odpowiedzi (3)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

15.02.2014 22:47

u mnie w domu zawsze się biło ;) do smażenia pączków czy frytek przeważnie wlewam olej i wkładam smalec mniej więcej 1:1 :)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

15.02.2014 23:33

O tym biciu,to mówiła juz moja babcia...tak się robi,to sprawdzona metoda przy faworkach,które ja smażę łącząc olej ze smalcem.

mysza75

Zadanych pytań: 96

15.02.2014 23:45

Ja zawsze bije ciasto ha ha, smażę na smalcu ale ale mam własny więc zawsze wychodzą pyszne

Odpowiedzi (25)

borgia

Zadanych pytań: 89

15.02.2014 22:15

- słusznie zresztą - na smalec. Dzisiaj schowaną do lodówki na noc drugą część usmażyłam na kupionym w Biedronce - wyszły rewelacyjne. Odradzam z całą świadomością więc smażenia na wybitnym smalcu ww. firmy. Lepiej uczyć się na cudzych błędach. Na pytanie Ani: "bić czy nie bić" nadal nie umiem odpowiedzieć :).

gosia56

Zadanych pytań: 466

15.02.2014 22:19

zawsze smażę na oleju faworki albo pączki a o biciu ciasta to słyszałam ale nigdy nie stosowałam

Milka100

Zadanych pytań: 76

15.02.2014 22:21

ja biję ciasto i smażę na oleju

Renata9

Zadanych pytań: 329

15.02.2014 22:27

zawsze smażę faworki na oleju, ale nie zawsze otrzymują ode mnie faworki "bicie" :-) i są smaczne

mysza666

Zadanych pytań: 371

15.02.2014 22:42

No cóż, czasem jednak lepiej pozostać przy swoich sprawdzonych metodach, ale kto nie próbuje, ten nie wie, że jego sposób jest najlepszy ;)

Niki22

Zadanych pytań: 46

15.02.2014 23:02

u mnie nigdy się nie biło :) a smażę zawsze na oleju :)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

15.02.2014 23:08

Smażę faworki (chrusty), róże karnawałowe, pączki na oleju słonecznikowym. Nie "biję" ciasta.

Sroczka

Zadanych pytań: 513

15.02.2014 23:25

Ja też zawsze smażę na oleju bez bicia.

ZEWA

Zadanych pytań: 190

16.02.2014 00:03

ja smażę na oleju i ciasto biję, składam i biję i tak wiele razy. Podobno przez bicie robią się większe pęcherzyki powietrza w cieście podczas smażenia i są bardziej kruche ( tak mówiła moja mama )

krokus

Zadanych pytań: 145

16.02.2014 00:10

ja smaże na oleju ale nie bije :) Ale chyba zacznę to ciasto bić ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak