Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

02.02.2014 08:25

Pasztet domowy- jak robicie? Mięso mielicie raz czy może więcej? Konsystencja jest gładka czy nie? Kiedy pieczone w domu pasztety nie są już pasztetem tylko pieczenią mięsną?

Najlepsze odpowiedzi (3)

anemon

Zadanych pytań: 163

02.02.2014 09:32

Mięso na pasztet mielę minimum 2 razy, ale jeśli chcę uzyskać bardzo kremową strukturę pasztetu, to mielę 3 razy. Jeśli robię pasztet z warzyw to mielę je tylko 1 raz.

Beatris

Zadanych pytań: 43

02.02.2014 10:13

Pieczeń robię z surowego mięsa mielonego. Do pasztetów mięso najpierw ugotuję lub podduszę:) Mielę tylko raz, zawsze jest gładki:)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

02.02.2014 08:34

na pasztet mielę mięso raz, oprócz innych dodatków dodaję wątróbkę a do pieczeni nie

Odpowiedzi (17)

Romanowka

Zadanych pytań: 28

02.02.2014 08:39

pasztet przyrządzam z nasion strączkowych albo warzyw

Renata9

Zadanych pytań: 329

02.02.2014 09:08

zawsze mielę dwa razy, oprócz tego razem ze wszystkimi warzywami

Konczi

Zadanych pytań: 632

02.02.2014 09:17

zazwyczaj miele raz razem z warzywami i lubię grubo mielony

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

02.02.2014 09:27

ja mielę 2 razy,konsystencja jest gładka, jak jest suche mięso to dodaje tłuszcz z rosołu jak i odrobine rosołu, lubie kiedy pasztet nie jest suchy; a jeżeli chodzi o drugie pytanie, to myślę, że o pasztecie decyduje obecność podrobów, w pieczeni jest tylko mięso;

ben-ka

Zadanych pytań: 459

02.02.2014 09:32

Pasztery robię i mięsne i warzywne i do tych pierwszych mielę mięso 2 lub 3 razy,masa jest gładka,natomiast pieczeń nie wymaga tak mocno zmielonego mięsa,wystarczy je 1 raz przekręcić przez maszynkę.

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

02.02.2014 09:38

Do pasztetu mielę 2 razy i jest gładziutki. Do pieczeni 1 raz . Do tego do pasztetu daję wątróbkę, do pieczeni już nie.

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

02.02.2014 09:40

Dla mnie prawdziwy pasztet to tylko taki, który robi się z miesa wcześniej ugotowanego (mielę raz, dodaje gotowane marchewki, seler, pietruszkę, wątróbkę, trochę słoniny). A mięsne pieczenie to dla mnie robione z surowego mięsa, wtedy dodaję np kaszę pęczak - jest pysznie. Pasztety podaję na zimno a takie pieczenie z reguły na ciepło

Margo1

Zadanych pytań: 2141

02.02.2014 09:44

Ja raz zrobiłam pasztet był taki twardawy ,ale to było dawno

pestka

Zadanych pytań: 424

02.02.2014 09:53

pasztet robię z różnych mięs i dodaję wątróbkę, wszystko mielę dwa razy i masa jest gładka

2milutka

Zadanych pytań: 134

02.02.2014 10:12

mielę raz..ale przez drobne sitko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak