Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

02.02.2014 08:25

Pasztet domowy- jak robicie? Mięso mielicie raz czy może więcej? Konsystencja jest gładka czy nie? Kiedy pieczone w domu pasztety nie są już pasztetem tylko pieczenią mięsną?

Odpowiedzi (17)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

02.02.2014 10:26

do pasztetu daję mięsa najczęściej z zup, dodaję wątróbkę. mielę na gładko. do pieczeni mięso mielę jak na kotlety mielone i zostawiam surowe, nie daję wątróbki :)

borgia

Zadanych pytań: 89

02.02.2014 11:02

Wolę bardziej "ziarniste" pasztety i mielę raz. Przy czym robię też taki, gdzie mięso (indyka) kroję na kawałki. Nieduże, ale kawałki.

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

02.02.2014 11:04

zazwyczaj mielę 2 razy

Czyki

Zadanych pytań: 72

02.02.2014 11:12

Do pieczeni mielę raz, ale do pasztetów dwa lubię gładką masę:)

Janina

Zadanych pytań: 159

02.02.2014 12:00

Na pasztet mielę mięso jeden raz i dodaję wątróbkę, mnatomiast pieczeń robię z mięsa surowego bez wątróbki;)

kuklik

Zadanych pytań: 604

02.02.2014 13:10

mielę dwa razy co najmniej

mysza75

Zadanych pytań: 96

02.02.2014 13:35

też mielę dwa razy, dodaję wątróbkę, i różne gatunki mięsa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak