Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

30.04.2016 09:52

Piekę ciasto na spodzie z roztopionej czekolady, masła i bułki tartej. Po przygotowaniu tej mieszanki stwierdziłam, że zrobię cienki spód - z połowy przygotowanej porcji. Moje pytanie: czy mogę tą mieszankę /masło+czekolada+bułka tarta/ zamrozić ? Jeśli tak to jak to potem roztopić, żeby dokładnie wyłożyć spód blaszki - w mikrofalówce ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Habibi

Zadanych pytań: 690

02.05.2016 07:34

Ja robiłam podobny spód pod ciasto (bez pieczenia) ale nie z bułki tartej, tylko ze zmielonych słodkich sucharków. Też zrobiłam o wiele za dużo, więc zamroziłam. Po zupełnym rozmrożeniu wrzuciłam do malaksera i zmiksowałam na piasek, wsypałam do formy i włożyłam na kilka minut do niezbyt mocno nagrzanego piekarnika. Ciepłą masę lekko przestudziłam i ugniotłam w formie dłonią (pięścią) w rękawiczce foliowej.

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

30.04.2016 17:00

nie robiłam takiego spodu, ale myślę,że można zamrozić

Mniam

Zadanych pytań: 87

30.04.2016 13:07

Myślę, że jak zamrozisz to się nic nie stanie. A potem to bym nie rozmrażała, tylko starła na tarce jarzynowej na spód :)

Odpowiedzi (11)

gosia56

Zadanych pytań: 466

30.04.2016 10:03

nigdy jeszcze nie robiłam takiego spodu ale myślę ze na pewno można zamrozić a moze póżniej rozpuścić w garnuszku na parze

Janina

Zadanych pytań: 159

30.04.2016 10:54

Również nie robiłam takiego ciasta, ale myślę,że można potem zetrzeć na tarce i będzie ok;))

Róża1

Zadanych pytań: 7

30.04.2016 10:57

nie robiłam takiego spodu , ale myślę , że można zamrozić :-).

Klausia

Zadanych pytań: 251

30.04.2016 11:12

Nie powinno być problemu.

Alex_M

Zadanych pytań: 119

30.04.2016 11:12

takiej mieszanki nigdy nie robiłam, ale myślę, że można zamrozić :) masło mrozimy i nic mu nie jest ;) później można w kąpieli wodnej lub w mikrofali roztopić

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

30.04.2016 11:16

Ja też nigdy takiego spodu nie robiłam ale spokojnie bym zamroziła

adelajda

Zadanych pytań: 234

30.04.2016 11:47

Na pewno można zamrozić

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

30.04.2016 11:52

można zamrozić

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

30.04.2016 15:39

rozmroziłabym w kąpieli wodnej

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

30.04.2016 17:37

Tak, można to zamrozić, a później rozpuścić w garnuszku na parze, w kąpieli wodnej, czy w mikrofalówce.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak