Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

ZEWA

Zadanych pytań: 190

16.01.2014 12:49

Pierwszy raz gotowałam bigos z dodatkiem suszonej śliwki i pierwszy raz słoiki mi się otwierają. Słoiki są pasteryzowane. Nigdy nie miałam takiej sytuacji i zastanawiam się czy to właśnie śliwka jest temu winna. Jak myślicie ?

Odpowiedzi (13)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

16.01.2014 15:01

Jak nie wina śliwki suszonej, i był dobry brzeg słoika i zakrętka, to już nie wiadomo co było tego przyczyną ? Wielka szkoda, że już tyle jego się zmarnowało.

Czyki

Zadanych pytań: 72

16.01.2014 15:02

Myślę, że wina słoików i wieczek:)

ZEWA

Zadanych pytań: 190

16.01.2014 15:09

A ja już wiem co mogło być przyczyną tego wszystkiego. Nigdy nie robię nic w słoiki gdy mam te dni, bo już miałam przykre doświadczenia. Niektórzy sądzą, ze to zabobon ale ja tak mam. I właśnie po przeanalizowaniu wszystkiego przypomniałam sobie, że to były te dni. A bigos musiałam zrobić w tym czasie. Więc już wszytko jasne. Dziękuję Wam za wskazówki i poświecenie czasu na rozwiązanie problemu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak