Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

pati100015

Zadanych pytań: 10

30.09.2013 15:07

Pierwszy raz robię pulpety (w ogóle) w sosie koperkowym i nie wiedziałam, że po dodaniu ich do wrzącego bulionu tak bardzo się powiększą - prawie dwukrotnie. Czy to normalne? Ile czasu trzeba je gotować, bo w przepisach jest różnie podane?

Najlepsze odpowiedzi (3)

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

30.09.2013 15:20

Ja gotuję 15-20 minut, zawsze przekrawam jedną do sprawdzenia, czy są już dobre. Troszeczkę puchną :)

Beatris

Zadanych pytań: 43

30.09.2013 15:29

Nie zdarzyło mi się jeszcze, żeby pulpeciki powiększyły się tak bardzo. Czas gotowania zależy od wielkości pulpecików, 15-25 minut wystarczy.

pestka

Zadanych pytań: 424

30.09.2013 15:33

ja gotuję ok 20 minut , ale nie zauważyłam aby bardzo się powiększyły

Odpowiedzi (15)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

30.09.2013 15:09

ja zawsze jak gotuję to są takie same przed i po ugotowaniu,myślę że 20min.wystarczy :)

Habibi

Zadanych pytań: 690

30.09.2013 15:10

Ja to robię "na czuja" ;) Wyjmuję jednego i przekrawam na połowę, żeby się przekonać, czy już są gotowe. Moje też puchną - to zależy od ilości jajek i dodatków. Czasami jak wsypię nieco kaszy manny, to puchną bardziej, jak nie dodaję, to mniej się powiększają. Ale kiedy sos ostygnie, kurczą się ;)

Ela_K

Zadanych pytań: 13

30.09.2013 15:12

u mnie się trochę powiększają i gotuje około 20min za długo nie można bo się rozpadną

pati100015

Zadanych pytań: 10

30.09.2013 15:20

to mięso z indyka + jajko, łyżka czubata bułki tartej i przyprawy, obtoczyłam je z wierzchu mąką i wrzuciłam na wrzący bulion. Może przez mąkę i bułkę się powiększyły.

beatkaa153

Zadanych pytań: 21

30.09.2013 15:22

moje pulpeciki też się powiększają gotuję je na małym ogniu 15-20min

Renata9

Zadanych pytań: 329

30.09.2013 15:28

zawsze się powiększają, gotuj na wolnym ogniu około 20 minut

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

30.09.2013 15:35

zawsze troszeczkę się powiększą i gotuję na małym ogniu ok. 20 minut

Margo1

Zadanych pytań: 2141

30.09.2013 16:07

Ja ma dokładnie tak samo , nie ma się co obawiać

katarzynka455

Zadanych pytań: 132

30.09.2013 16:08

nigdy nie powiększyły mi się pulpety dwukrotnie a gotuję 0k 20min na małym ogniu

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

30.09.2013 16:40

Gotuję je również 20 minut na średnim ogniu. U mnie jedynie się trochę powiększają, ale żeby 2-krotnie, to nie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak