Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

pati100015

Zadanych pytań: 10

30.09.2013 15:07

Pierwszy raz robię pulpety (w ogóle) w sosie koperkowym i nie wiedziałam, że po dodaniu ich do wrzącego bulionu tak bardzo się powiększą - prawie dwukrotnie. Czy to normalne? Ile czasu trzeba je gotować, bo w przepisach jest różnie podane?

Odpowiedzi (15)

artur7

Zadanych pytań: 1324

30.09.2013 16:56

powinny sie powiekszyc gotuje je ok 15 min

gosia56

Zadanych pytań: 466

30.09.2013 17:16

zawsze robię nieduze bo faktycznie zawsze urosną gotuję okolo 20 minut

mufinka79

Zadanych pytań: 303

30.09.2013 17:23

Wystarczy je gotować około 15-20 minut :)

Janina

Zadanych pytań: 159

30.09.2013 20:37

Tak, dokładnie trochę sie powiększają, gotuje do 20 minut na wolnym ogniu;)

joanna__s

Zadanych pytań: 4

30.09.2013 21:51

Ja gotuję "na oko". Z reguły jest to ok. 15 min.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak