Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

25.11.2013 19:16

Pojawiło sie ostatnio pytanie o sztuczne barwniki, oczywiście wszyscy że to beee i że nie używają i tylko naturalne to ja poproszę o wskazówki jak naturalnie zabarwić masę do ciasta bo zamierzam wyczarować córci tort i mam problem z zabarwieniem masy. Interesują mnie wszystkie możliwe kolory ;)

Odpowiedzi (24)

chrupnij-sobie.pl

Zadanych pytań: 94

25.11.2013 21:52

to może użyj budyniu malinowego czy wiśniowego a drugi czekoladowy? tylko ten malinowy to raczej mocno intensywny nie jest

Stenka

Zadanych pytań: 467

26.11.2013 07:56

możma też dodac oprócz wyżej wymienionych troche kakao lub czekolady do masy

malinowepocalunki

Zadanych pytań: 16

26.11.2013 07:57

Barwników używam od bardzo dawna. Do barwienia używam jako miarki wykałaczki. Więcej chemii jemy z wędliną, pasztetami, chlebem..... niż przy takiej ilości użytego barwnika.

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

26.11.2013 19:54

Malinowepocałunki - zgadzam sie z Tobą całkowicie, ja też do dozowania używam wykałaczki i ilość barwnika jest naprawdę minimalna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak