Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ilona_eS

Zadanych pytań: 57

19.01.2016 11:54

Pomarańczowa skórka kandyzowana- z przepisów jakie znalazłam, skórkę w końcowym etapie nalezy wystudzic i odlac nadmiar powstałego syropu a następnie przełożyc do słoiczków. Tutaj moje pytanie- ile taka skórka przetrwa w takim stanie w słoiku?

Najlepsze odpowiedzi (3)

mysza75

Zadanych pytań: 96

20.01.2016 15:09

nie odlewam syropu, u mnie stoi pól roku i nic jej nie jest

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

19.01.2016 15:16

ja tez nie odlewam syropu, uzywam go zamiast olejku zapachowego. Moja skorka pomaranczowa stala w lodowce bardzo dlugo, ponad miesiac, tzn. mowie o juz otwartym sloiczku

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

19.01.2016 18:07

w syropie jest lepsza i mam nawet do roku zapasteryzowany słoik

Odpowiedzi (14)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

19.01.2016 12:19

Ja trzymam w lodówce nawet do miesiąca

pestka

Zadanych pytań: 424

19.01.2016 12:48

trzymam w słoiku w lodówce dość długo , ale można ja tez zamrozić

Renataj

Zadanych pytań: 1275

19.01.2016 13:42

W sezonie cytrusowym tzn. zimą robię większą ilość skórki kandyzowanej /cytrynowej, pomarańczowej i mandarynkowej/ i zamrażam w małych pojemniczkach. W razie potrzeby wyjmuje pojemniczek i gotowe.

ilka01

Zadanych pytań: 6

19.01.2016 14:39

najlepiej trzymać w lodówce 3-4 tygodnie

Habibi

Zadanych pytań: 690

19.01.2016 14:47

nigdy nie odlewam syropu, w którym kandyzowałam skórki cytrusów! a w lodówce dobrze osłodzona przetrwa wiele miesięcy, co najwyżej może się skrystalizować! jeszcze nigdy mi skórka nie spleśniała...

borgia

Zadanych pytań: 89

19.01.2016 15:02

Również nie odlewam syropu. Trzymam do dwóch lat. Faktem jest, że słoiczki po otwarciu lądują w lodówce, ale ogólnie zakręcam gorącą skórkę, więc słoiczki się zasysają same. Jeszcze mi się nie zepsuła. Noo... szczerze mówiąc raz wyrzuciłam - znalazłam w piwnicy zawieruszoną, która zmieniła kolor. Stała się brzydka, więc po prostu wywaliłam. Długo tam musiała leżeć... Ten syrop konserwuje. Każdy jednak ma swoją metodę...

Janina

Zadanych pytań: 159

19.01.2016 16:05

Również nie odlewam syropu. Trzymam w lodówce dopóki nie zużyję, a czasem to trwa nawet ok. roku. Wszystko zależy ile zrobię;))

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

19.01.2016 16:19

Taka skórka kandyzowana wytrzyma w lodówce miesiąc czasu i jest dobra.

IKrakowianka

Zadanych pytań: 0

19.01.2016 20:27

ja trzymam z lodówce i spokojnie rok można tak przechowywać ;)

misia53

Zadanych pytań: 339

19.01.2016 22:30

Ja miałam prawie rok i nie w lodówce ale sama ją robiłam w gęstym syropie i raczej mi się scukrzyła niż zepsuła . Oczywiście nie polecam tak długo trzymać ale zrobiłam w dwóch słoikach i o drugim zapomniałam .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak