Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Klausia

Zadanych pytań: 251

31.10.2015 19:07

POMOCY! Robiłam krem do kremówek, ale zapomniałam dodać żółtek i budyń wyszedł trochę rzadszy niż zwykle. Dodałam za to więcej masła. Do masła w temperaturze pokojowej dodawałam stopniowo budyń, który był za ciepły i masa się zważyła. Masło pływa po powierzchni masy, a budyń jest rozdrobniony na milion małych fragmentów. Jak mogę to uratować? Schłodzić? Podgrzewać? Coś dodać? Proszę o pomoc.

Odpowiedzi (13)

Klausia

Zadanych pytań: 251

01.11.2015 10:58

Udało się krem jest bardzo sztywny :)

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

01.11.2015 13:57

raz mi się zdarzyło,wywaliłam i zrobiłam na nowo przeklinając głośno ponieważ bardzo nie lubię wyrzucać jedzenia,ale nie wiedziałam jak to odratowawać

slodkieniebo

Zadanych pytań: 5

02.11.2015 08:43

Ja zaczęłabym wszystko od początku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak