Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

(nie?)zwyczajna

Zadanych pytań: 1

09.11.2013 10:47

Pomóżcie proszę :) Do marynaty do mięsa wołowego dodałam: czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, czosnek i odrobinę octu, żeby mięsko skruszało. Wyszło bardzo smaczne (po wstępnym obsmażeniu) ale... niestety nieco zbyt kwaśne. Chyba tego octu dałam ciut za dużo. Jak zniwelować za kwaśny posmak mięsa? Oczywiście będzie ono jeszcze pieczone w piekarniku, żeby doprowadzić je do ostatecznej wersji.

Najlepsze odpowiedzi (3)

(nie?)zwyczajna

Zadanych pytań: 1

09.11.2013 10:50

Odrobinę.... za dużo chyba jednak jest :) nie jest niezjadliwe, ale posmak kwaśny jest moim zdaniem za bardzo wyrazisty :/

(nie?)zwyczajna

Zadanych pytań: 1

09.11.2013 11:02

Dziękuję Kochane :) No właśnie ja nie miałam balsamicznego w domu i użyłam klasycznego - lecę działać :) zakupię warzywa świeże i kawałek słoninki (żeby zawinąć do wołowiny, żeby pięknie utrzymała soczystość i nie wyschła podczas pieczenia) i siup mięsko do piekarnika. Uratowałyście mi życie, bo dzisiaj imieninowo mojego męża i rodzinka z obu stron przyjeżdża :) Udanego długiego weekendu życzę i samych pyszności na stołach. Pozdrawiam :)

everay

Zadanych pytań: 1

09.11.2013 11:04

i problem rozwiązany:)))

Odpowiedzi (15)

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

09.11.2013 10:48

jeżeli dodałas odrobinę to nie powinno być za kwaśne po upieczeniu

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

09.11.2013 10:51

Ja dodałabym miodu,świetnie się łączy ,dodaję go do każdej marynaty:)

(nie?)zwyczajna

Zadanych pytań: 1

09.11.2013 10:54

Basia, jesteś aniołem :) używam miodu niemal do wszystkiego, ale w tym przypadku w ogóle nie przyszło i to do głowy, dziękuję :D

ben-ka

Zadanych pytań: 459

09.11.2013 10:58

Ja do marynaty używam najczęściej octu balsamicznego ale z umiarem,może piecz to mięso z warzywami,dużą ilością cebuli albo faktycznie potraktuj je miodem?

Beatris

Zadanych pytań: 43

09.11.2013 11:00

Ja również radzę dodać trochę miodu. Z pewnością zrównoważy kwaśny posmak marynaty.

aisza1

Zadanych pytań: 125

09.11.2013 11:02

no ja też bym dodała miodu

Margo1

Zadanych pytań: 2141

09.11.2013 11:02

Hmmm... jeszcze nie miałam takiego przypadku ,ale też bym pomyślała co by pasowało do kwaśnego ,też bym dodała miodu . Skoro wszyscy doradzają to spróbuj z miodem , wtedy smak sie wyrówna.

iwi

Zadanych pytań: 115

09.11.2013 11:03

Przychylam się do opinii poprzedników miód to świetne uzupełnienie takiej marynaty.

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

09.11.2013 11:16

Miód załatwi sprawę, a po upieczeniu kwaśny smak nie będzie w ogóle wyczuwalny :)

gosia56

Zadanych pytań: 466

09.11.2013 11:18

zrób tak jak wszyscy radzą potraktuj mięso miodem napewno będzie lepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak