Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

(nie?)zwyczajna

Zadanych pytań: 1

09.11.2013 10:47

Pomóżcie proszę :) Do marynaty do mięsa wołowego dodałam: czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, czosnek i odrobinę octu, żeby mięsko skruszało. Wyszło bardzo smaczne (po wstępnym obsmażeniu) ale... niestety nieco zbyt kwaśne. Chyba tego octu dałam ciut za dużo. Jak zniwelować za kwaśny posmak mięsa? Oczywiście będzie ono jeszcze pieczone w piekarniku, żeby doprowadzić je do ostatecznej wersji.

Odpowiedzi (15)

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

09.11.2013 12:30

mysle ze miód doda ostatecznego smaku

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

09.11.2013 12:59

Delikatnie posmaruj miodem i będzie pyszne

Beata73

Zadanych pytań: 1093

09.11.2013 13:28

ja dodałabym miodu

Klausia

Zadanych pytań: 251

09.11.2013 16:36

Z tym miodem może być spoko. Choć ja próbowałabym w inną stronę. Podgotowałabym chwilę to mięso w czystej wodzie bądź mleku i z powrotem zamarynowała, tym razem bez octu lub z jego minimalnym dodatkiem. Może i dużej by to potrwało, ale zawsze lepiej niż wyrzucić czy jeść na siłę. Swoją drogą ciekawa jestem co by z tego wyszło. Jeśli możesz pozwolić sobie na zmianę dania, to możesz to mięso pokroić i zrobić gulasz w sosie śmietanowym.

Sroczka

Zadanych pytań: 513

09.11.2013 22:32

Miód to bardzo dobre rozwiązanie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak