Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Lidka19880

Zadanych pytań: 1

08.04.2014 10:07

Poradźcie dziewczyny dlaczego biszkopt w ogóle nie rośnie?Mam wrażenie że ile ciasta jest w blaszce tyle zostaje po upieczeniu. Co robię nie tak?

Najlepsze odpowiedzi (3)

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

08.04.2014 19:46

Jak byś napisała jak go wykonujesz ,to można by Ci podpowiedzieć co robisz nie tak>Ja nigdy nie dodaję do biszkoptu proszku do pieczenia(chyba że w przepisie jest odrobina tłuszczu) i zawsze wyrośnie super:)

halina17

Zadanych pytań: 271

08.04.2014 10:27

Trudno coś doradzić co robisz nie tak , nic nie piszesz jak wykonujesz , w jakiej temperaturze pieczesz . Jak jest zbyt wysoka temperatura to biszkopt nie wyrośnie.

mysza75

Zadanych pytań: 96

08.04.2014 22:07

Ciasto musi być dobrze ubite to podstawa. Ja piekę bez proszku i mi rośnie. Dobry mikser ubije w 5 minut jaja. Piekę góra dół albo na termoobiegu. Ubijaj biała z cukrem i na końcu dodawaj jaja stopniowo. Mąkę mieszaj już łyżką

Odpowiedzi (16)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

08.04.2014 11:57

musisz bardzo dobrze ubić a dodając mąkę bardzo delikatnie wymieszać. Ja piekę w temperatura 170*C

Janina

Zadanych pytań: 159

08.04.2014 12:07

Trudno powiedzieć, może jajka dajesz zimne. Ważne żeby ubić białka na sztywno, utrwalić cukrem i delikatnie wmieszać mąkę;)

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

08.04.2014 12:15

Ciężko coś poradzić, jeśli nie podajesz żadnych szczegółów. Jeśli proporcje składników się zgadzają, temperatura i czas pieczenia są właściwe, to biszkopt musi się udać :)

pestka

Zadanych pytań: 424

08.04.2014 12:27

bez większej wiedzy jak robisz biszkopt , trudno coś poradzić, ale jeżeli wszystko robisz zgodnie z przepisem i temperatura jpieczenia jest właściwa powinien się udać

Róża1

Zadanych pytań: 7

08.04.2014 13:46

szczególnie jajka nie mogą być zimne :-) i piec odpowiednio nagrzany :-)

matesko

Zadanych pytań: 14

08.04.2014 14:08

Ważne, żeby wstawiać do nagrzanego piekarnika

Milka100

Zadanych pytań: 76

08.04.2014 14:40

nie wiem co Co poradzić napisz więcej szczegółów

Lidzia

Zadanych pytań: 21

08.04.2014 15:39

Dokładnie ubij białka z cukrem, dodawaj po żółtku, potem mąkę stopniowo. Ja biszkopt trzepię min. 20 minut. wstawiam do nagrzanego piekarnika (w prodiżu też można). Zawsze pięknie wyrasta.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

08.04.2014 16:29

Dziwne , coś musiałaś zrobić nie tak, mi sie nigdy nie zdarzyło tak jak piszesz

Ania84

Zadanych pytań: 67

08.04.2014 16:41

Ważne zeby zbyt długo nie ubijać z żółtkami, bo masa zrobi się zbyt lejąca i mieszamy delikatnie z mąką!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak