Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

lucyna8

Zadanych pytań: 13

13.03.2016 08:17

Poszukuję dobrego i pewnego przepisu na uwędzenie szynki

Najlepsze odpowiedzi (3)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

14.03.2016 19:12

nigdy nie wędziłem szynki, ale myślę nad taką opcją

Maridka19

Zadanych pytań: 59

15.03.2016 07:52

Super przepisy na szyneczkę. Sama z nich skorzystam.

Damiano

Zadanych pytań: 0

15.03.2016 08:44

zastanawiam się nad kupnem wędzarni, więc takie przepisy się przydadzą

Odpowiedzi (12)

tobi1989

Zadanych pytań: 0

13.03.2016 08:29

Mama zawsze 3-4 dni w chłodnym miejscu moczy mięsiwo w marynacie solno-ziołowej, wkłada szynkę w siatkę i wtedy wędzi. Za każdym razem się udaje i nie ma w środku zielonych czy sinych plam.

Alex_M

Zadanych pytań: 119

13.03.2016 08:45

http://www.doradcasmaku.pl/przepis/276674/szynka-wedzona-wg-tescia.html prosz :D

Janina

Zadanych pytań: 159

13.03.2016 10:13

Szynka musi być dobrze zamarynowana w zalewie z soli peklowej z dodatkiem ziela angielskiego, pieprzu, liści laurowych i ewentualnie czosnku jak ktoś lubi takie smaki - około tygodnia następnie trzeba uwędzić;))

Pani Domu

Zadanych pytań: 251

13.03.2016 10:36

polecam moje wędzonki http://www.doradcasmaku.pl/przepis/335171/mieso-wedzone.html

Ela427

Zadanych pytań: 12

13.03.2016 11:48

ja nacieram mięso ziołami ,czosnek, ziele angielskie ,liść laurowy, sól, pieprz papryka ,kminek,pozostawiam w lodówce na trzy dni następnie wędzę ,ważne jest jakie masz drewno do wędzenia bo ono też dodaje smaku ,powinno być z drzew owocowych

Katrina.u

Zadanych pytań: 3

13.03.2016 12:23

marynuję zazwyczaj w gotowych mieszankach przypraw do wędzenia, pozostawiam na kilka dni w chłodnym miejscu następnie wędzę

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

13.03.2016 15:20

wejdź na youtube i wpisz " Praktyka u Patryka "dowiesz się wszystkiego krok po kroku:).peklowanie,wędzenie,parzenie drobiu ,szynek i kiełbas:)

Róża1

Zadanych pytań: 7

14.03.2016 08:27

nie wędziłam jeszcze nigdy sama , ale ciekawie coś poczytać , fajnych propozycji .

Konczi

Zadanych pytań: 632

14.03.2016 08:36

Dobry przepis to przede wszystkim odpowiednia temperatura wędzenia i czas ;) poczytaj koniecznie

Małgorzata92

Zadanych pytań: 3

14.03.2016 08:38

Najlepiej smakuje marynowana w ziołach :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak