Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

15.11.2016 02:25

-Potrawy zakwaszacie częściej octem, czy sokiem z cytryny ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Wacław

Zadanych pytań: 1269

27.04.2017 09:29

przewaznie sokiem z cytryny

Beatris

Zadanych pytań: 43

15.11.2016 08:45

Raz octem, innym razem sokiem cytrynowym, zależy od potrawy...

Habibi

Zadanych pytań: 690

15.11.2016 07:44

zależy od potrawy, bo surówki i desery oczywiście świeżą cytrynką, ale niektóre potrawy wręcz wymagają octu np. niemiecka sałatka ziemniaczana i wtedy ocet jabłkowy używam. do potraw włoskich jest to ocet balsamiczny z Modeny, który przywiozłam sobie z Włoch ze sporym zapasem, a do niektórych dan ocet biały winny. robię też octy smakowe np. z własnoręcznie wyhodowanej bazylii albo owocowe (malinowy, jablkowy czy gruszkowy)

Odpowiedzi (38)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

15.11.2016 08:02

najczęściej cytryną, ale i octem winnym lub jabłkowym, np do sosów do surówek

Pink Sheep

Zadanych pytań: 0

15.11.2016 08:17

octu spirytusowego nie używam tylko cytryną, limonka i winny

berys18

Zadanych pytań: 1434

15.11.2016 08:33

jeśli używam octu to winnego lub jabłkowego

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

15.11.2016 09:21

częściej octem

jan_mag

Zadanych pytań: 1

15.11.2016 09:22

Zależy od dania, a jeśli octem to jabłkowym, dużo smaczniejszy

ilka01

Zadanych pytań: 6

15.11.2016 09:45

cytryną ......

Pani Domu

Zadanych pytań: 251

15.11.2016 09:54

sałatki, ryby skrapiam cytryną. Do marynat dodaję ocet winny

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

15.11.2016 10:01

tak naprawdę zależy od potrawy, ale chyba częściej jednak sok z cytryny

gosia56

Zadanych pytań: 466

15.11.2016 10:13

to zależy do zupy dodaję jak trzeba trochę octu a do surówek sok z cytryny

mysza75

Zadanych pytań: 96

15.11.2016 10:57

octem winnym który sama robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak