Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

13.06.2014 09:02

Powiedzcie mi czemu tak się dzieje ,miałam zamrożony bigos i kapustę z grochem ,po odmrożeniu bez żadnej pomocy typu mikrofalówka czy goraca woda wstawiłam na mały płomień aby podgrzać, kapusta zrobiła sie wodnista bez smaku a zawsze gdy robię kapustę z grochem to staram się aby nie było wody w kapuście gdy wrzucam groch łuskany i słonine a kapusta gotuje się tak długo aż jest miękka i woda odparuje . Czy wy też tak macie ?Zamrażałam w pojemniki i słoiki i jest to samo:(

Najlepsze odpowiedzi (3)

misia53

Zadanych pytań: 339

13.06.2014 17:58

z zamrażalnika zawsze jest z wodą ale tak jak pisały dziewczyny trzeba po prostu odparować nadmiar wody

halina17

Zadanych pytań: 271

13.06.2014 11:41

Niestety tak jest ze wszystkimi potrawami zamrożonymi, po odmrożeniu są wodniste , podchodzą wodą. Mięso również , gdy odmrozimy mamy trochę wody . To są" uroki" zamrażania.

ben-ka

Zadanych pytań: 459

13.06.2014 14:50

Gdybyś tą kapustę włożyła do słoików i zapasteryzowała,byłoby ok.Nie mrożę bigosu,ba zawsze muszę póżniej długo smażyć ,by odparowała woda.Wolę bigos ze słoika niż z zamrażalnika.

Odpowiedzi (19)

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

13.06.2014 09:06

Zawsze trochę smaku się traci, ale ja zawsze zagotowuję po rozmrożeniu i doprawiam jeszcze lekko, dodaję podsmażone mięska.

ZEWA

Zadanych pytań: 190

13.06.2014 09:12

Tak się niestety zawsze dzieje, że mrożone potrawy między innymi o których piszesz podchodzą wodą. Ja osobiście wkładam je do słoików i pasteryzuję. Więcej pracy ale efekt po odgrzaniu o niebo lepszy bo smak nie ucieka a potrawa nie jest wodnista.

Renata9

Zadanych pytań: 329

13.06.2014 09:12

nigdy nic takiego mi się nie zdarzyło, więc nie wiem co było przyczyną

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

13.06.2014 09:19

Bigos mrożę bardzo często, ale jak dotąd, po rozmrożeniu, wszystko było w porządku :)

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

13.06.2014 09:27

odmrażam na durszlaku i woda skapie...

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

13.06.2014 09:28

wszystkie zamrożone oprócz zup,gulaszu,owoców

Malinka

Zadanych pytań: 302

13.06.2014 09:42

Po rozmrożeniu bigosu czy fasolki po bretońsku mi również podpływa woda, ale podgrzewam na małym ogniu i zawsze trochę jej odparuje. natomiast smak jakoś specjalnie mi się nie zmienia. Do mrożenia używam specjalnych pojemników znanej marki, której nazwy chyba nie mogę wymienić... :)

Czyki

Zadanych pytań: 72

13.06.2014 10:04

Też tak mam, ale podgrzewam, aż się trochę zredukuje woda i jest dobrze :)

Klausia

Zadanych pytań: 251

13.06.2014 10:17

Mnie też się tak dzieje dlatego staram się nie mrozić gotowych dań. Kiedyś zamroziłam ciasto na kopytka po odmrożeniu było tak lepkie, że się nie nadawało do zrobienia tradycyjnych kopytek.

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

13.06.2014 11:28

Mi też często tak się zdarza i teraz często bigos daję do słoika, zdecydowanie lepiej mi smakuje niż zamrożony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak