Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

13.06.2014 09:02

Powiedzcie mi czemu tak się dzieje ,miałam zamrożony bigos i kapustę z grochem ,po odmrożeniu bez żadnej pomocy typu mikrofalówka czy goraca woda wstawiłam na mały płomień aby podgrzać, kapusta zrobiła sie wodnista bez smaku a zawsze gdy robię kapustę z grochem to staram się aby nie było wody w kapuście gdy wrzucam groch łuskany i słonine a kapusta gotuje się tak długo aż jest miękka i woda odparuje . Czy wy też tak macie ?Zamrażałam w pojemniki i słoiki i jest to samo:(

Odpowiedzi (19)

Kasia35

Zadanych pytań: 218

13.06.2014 12:47

miałam tą samą sytuację :/

teresa18

Zadanych pytań: 502

13.06.2014 15:35

Najlepszy smak bigos zachowuje w sloiku

Grażyna13

Zadanych pytań: 849

13.06.2014 17:34

w zamrażalniku część wody z warzyw zmienia się w lód, a potem w zwykłą wodę

Lidzia

Zadanych pytań: 21

13.06.2014 18:04

To mi się jeszcze nie zdarzyło. Być może zależy to od kapusty i grochu - kwestia uprawy.

Kolorowa

Zadanych pytań: 11

13.06.2014 18:28

Może były dłuższe przerwy w dostawie prądu i coś uległo zmianom w tych potrawach ?

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

13.06.2014 22:29

z kapustą tak się dzieje dlatego ja nie mrożę bigosu,nikt go potem nie chce jeść.Zawsze nadmiar pasteryzuję w słoikach:)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

14.06.2014 01:02

Ja zagotowuję bigos do litrowych słoików, jest więcej pracy, ale wg. mnie jest smaczniejszy. Też kiedyś go mroziłam w workach, czy pojemnikach plastikowych, bo wiadomo jest szybciej, ale mi potem taki nie smakował. Jedyna rada, albo odparowywać na wolnym ogniu lód z bigosu, albo gotować go w słoiki.

Ankha

Zadanych pytań: 112

14.06.2014 19:00

Ja też tak mam , gdy odgrzewam bigos, nie wygląda apetycznie, ale trudno wrzucam go na patelnię i grzeję aż odzyska dobrą konsystencję.

Renata22

Zadanych pytań: 672

16.06.2014 12:52

dokładnie przydarzyła mi się taka sama sytuacja, też mroziłam w pojemnikach...;(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak