Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

27.10.2013 09:58

Powiedzcie mi ,do bigosu - najpierw grzyby gotujemy oddzielnie -ile czasu ? Bo pózniej te grzyby z tym wywarem wlewamy do kapusty.

Najlepsze odpowiedzi (3)

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

27.10.2013 10:02

Jak dajesz grzyby suszone to trzeba je namoczyć(ja moczę na noc) i gotować aż zmiękną.Też daję wywar z grzybów do kapusty

gosia56

Zadanych pytań: 466

27.10.2013 10:07

grzyby moczę całą noc i wlewam do kapusty

Wacław

Zadanych pytań: 1269

27.10.2013 10:04

grzyby suszone moczę w wodzie przez noc,kroję na paski i wrzucam do gotującej sie kapusty

Odpowiedzi (21)

bog.sa

Zadanych pytań: 7

27.10.2013 10:01

grzyby wcześniej namaczam w wodzie ok. 12 godzin i dopiero wtedy dodaję do całej reszty.

aisza1

Zadanych pytań: 125

27.10.2013 10:08

ja zawsze daję grzyby suszone do bigosu, moczę je na noc a potem odcedzam na cedzaku i dodaję takie

Margo1

Zadanych pytań: 2141

27.10.2013 10:09

To ja zrobiłam trochę inaczej , pośpieszyłam się i sie przytrułam , dzięki.

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

27.10.2013 10:15

Bez moczenia grzybów nie da rady, muszą najpierw zmięknąć, potem dobrze jest je ugotować, a na końcu dodać do bigosu :)

babeczka007

Zadanych pytań: 115

27.10.2013 10:16

moja mama moczy grzyba a następnie dodaje do kapusty :)

borgia

Zadanych pytań: 89

27.10.2013 10:18

Namoczonych do bigosu grzybów i ja nie gotuję. Wrzucam pokrojone - ugotują się z całą resztą. Ale oczywiście możesz ugotować osobno i razem z wywarem wrzucić do reszty. Tylko kapusta bardziej przesiąka grzybami, które bezpośrednio z nią się przygotowuje.

mamusia1

Zadanych pytań: 1016

27.10.2013 10:19

wrzucam do bigosu suszone,bez moczenia

joanna30

Zadanych pytań: 50

27.10.2013 10:19

Ja grzyby suszone moczę przez noc i dodaję pokrojone do kapusty.

erym

Zadanych pytań: 24

27.10.2013 10:20

trzeba moczyc cala noc...

Beata73

Zadanych pytań: 1093

27.10.2013 10:27

moczę i pokrojone dodaje do bigosu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak