Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

27.10.2013 09:58

Powiedzcie mi ,do bigosu - najpierw grzyby gotujemy oddzielnie -ile czasu ? Bo pózniej te grzyby z tym wywarem wlewamy do kapusty.

Odpowiedzi (21)

pestka

Zadanych pytań: 424

27.10.2013 10:31

ja suszone grzyby wrzucam do bigosu bez moczenia

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

27.10.2013 11:08

nie gotuję oddzielnie,namaczam na noc,siekam drobno i razem z wodą,w której się moczyły dodaje do gotującej się kapusty

Motorek

Zadanych pytań: 1446

27.10.2013 11:50

namoczone grzyby duszę ok. 30 minut i dopiero z wszystkim dodaję do kapusty

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

27.10.2013 12:05

grzyby moczę nawet całą noc i tylko wszystko wlewam do kapusty w połowie jej gotowania

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

27.10.2013 12:14

Suszone dodatkowo moczę, a świeże nie, ale duszę najpierw około 40 minut a potem dodaję do kapusty i gotuję razem z nią.

plocia

Zadanych pytań: 561

27.10.2013 12:30

Jak robię bigos to do gotującej się już chwilę kapusty wrzucam grzyby, przyprawy, koncentrat - nie namaczam grzybów - dodaję suszone grzyby.

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

27.10.2013 12:30

suszone grzyby zawsze moczę, lekko podsmażam i dodaję do bigosu

mysza75

Zadanych pytań: 96

27.10.2013 13:23

grzyby najpierw moczę dobę, potem gotuję do miękkości, potem wrzucam do kapusty i dalej się gotują z kapusta

Janina

Zadanych pytań: 159

27.10.2013 14:31

Nie gotuję oddzielnie grzybów, przelewam gorącą wodą pzrez sito i daję do kapusty. Gotuję wszystko razem;)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

27.10.2013 14:34

Suszone grzyby zawsze moczę wczesniej, podsmażam i dodaję do bigosu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak