Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Aga123

Zadanych pytań: 40

07.09.2013 21:52

Próbowaliście dać brązowego cukru zamiast zwykłego do pieczenia ciast? Jaki efekt?

Najlepsze odpowiedzi (3)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

07.09.2013 22:43

A ja czasami używam brązowego cukru do wypieków,ostatni placek ze śliwkami jest z kruszonym kandyzem i struktura ciasta jest bardzo ciekawa,czasami też dodaję taki cukier do ciasteczek.

mysza75

Zadanych pytań: 96

07.09.2013 23:18

jest zdrowszy niz zwykły, czasami dodaję do ciast bo jest lepszy i ciasto zyskuje na smaku

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

08.09.2013 07:58

cukier brązowy bardzo dobrze sprawdza się przy wypiekach,ale niestety rzadko go dodaję

Odpowiedzi (13)

plocia

Zadanych pytań: 561

07.09.2013 21:55

Nie dodawałam jeszcze ale z tego co widzę to "Swój wyjątkowy urok cukier brązowy zawdzięcza delikatnemu, karmelowemu aromatowi i zabarwieniu. Jest on polecany przy przygotowaniu aromatycznych wypieków (np. piernika) oraz ciast z migdałami, orzechami i czekoladą. Uwydatnia aromat oraz wzbogaca smak, barwę i konsystencje ciasta. " Czyli może warto go wypróbować :D

Renata9

Zadanych pytań: 329

07.09.2013 21:58

bardzo często tak robie, chyba nawet lepiej mi smakuje takie ciasto

Aga123

Zadanych pytań: 40

07.09.2013 22:00

Dziękuję za Wasze sugestie

Róża1

Zadanych pytań: 7

07.09.2013 22:02

myślę , że szkoda do biszkoptów cukru brązowego:-)

berys18

Zadanych pytań: 1434

07.09.2013 22:05

możesz używać do ciast

Alex_M

Zadanych pytań: 119

07.09.2013 22:11

uzywam do niektorych ciast. nadaje im fajnego aromatu

treonina

Zadanych pytań: 1213

07.09.2013 22:11

trochę szkoda brązowego cukru do ciast... nigdy tak nie robiłam

Seba

Zadanych pytań: 1313

07.09.2013 22:15

bardzo fajny jest smak dodając do ciasta

Janina

Zadanych pytań: 159

07.09.2013 22:17

Myślę, że szkoda brązowego cukru do ciast;)

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

07.09.2013 22:26

Ja nie dodaję do ciasta brązowego cukru

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak