Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Monika37

Zadanych pytań: 40

23.11.2013 23:29

Przeglądałam sobie ciasta w internecie ogólnie i znalazłam mnóstwo przepisów tego typu:gotowe ciasto francuskie, opakowanie gotowego kremu do karpatki, zrobić ciasto. Podałam w skrócie, co sądzicie o osobach i ich przepisach moim zdaniem nie powinny być dopuszczone do publikacji

Odpowiedzi (18)

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

24.11.2013 09:54

Wydaje mi się, że jeśli oprócz produktu gotowego jest porządny przepis na całą resztę to może być.

ONY_za_kare

Zadanych pytań: 116

24.11.2013 10:44

jeśli na innych stronach dopuszczają takie przepisy to niech sobie publikują. ani mnie to grzeje ani ziębi. ja tam nie wchodzę i z takich przepisów nie korzystam.

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

24.11.2013 10:52

jeśli regulamin na to pozwala to dlaczego nie,osobiście nie korzystam z tego typu przepisów :)

Mira85

Zadanych pytań: 90

24.11.2013 11:34

jeżeli ktoś nie potrafi zrobić sam ciasta francuskiego czy kremu to ja nie mam nic przeciwko każdy ma inny poziom gotowania

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

24.11.2013 11:38

Wydaje mi się że tu chodzi o efekt końcowy ciasta czy deseru .Z gotowego ciasta francuskiego też można zrobić desery na różne sposoby a i to ciasto też trzeba jednak upiec.Jeśli chodzi o kremy z torebek to ja osobiście ich nie lubię i robię sama,ale jeśli takie komuś smakują to czemu nie....

mysza75

Zadanych pytań: 96

24.11.2013 12:35

Ciasto francuskie uważam że jest pracochłonne, i gotowe to jest fajna rzecz. A i tak trzeba wymleć co z nim zrobić bo samego się nie podaje.Co do reszty ciast i kremów to fakt gotowce to pójście na skróty

borgia

Zadanych pytań: 89

24.11.2013 12:45

Nie używam kremów z torebek, więc do ciast z nimi podchodzę brutalnie - omijam z daleka. Jednak wiem, że choćbym wpisywała w przepisie ciasto francuskie, cholernie ciężkie do zrobienia metodą klasyczną, i przede wszystkim bardzo rozciągające się w czasie - takie omijanie innych miałabym zapewnione. Robię często sama to ciasto, ale nie widzę powodów aby nie używać kupnego. I podawać w przepisie, że kupne jest. Gdyby do kupienia były gotowe blaty ciasta kruchego, i gdyby było one takie dobre jak francuskie - też pewnie bym je używała, choć zrobienie kruchego to betka. Coraz mniej mamy czasu... albo nie do końca potrafimy coś sami i pewnie dlatego też kremy z torebek bywają w użyciu. Osobiście znam kilka osób, które nimi są zachwycone, nie mając pojęcia, że niektórym rośnie to w ustach. Bo zależy od przyzwyczajeń. Oczywiście najchętniej to bym widziała przepis na krem i w razie czego uwagę, że można z torebki. Jednak ponoć wszystko jest dla ludzi.

karolina1869

Zadanych pytań: 594

24.11.2013 13:31

kremów gotowych i biszkoptów nie używam bo nie lubię, ciasto francuskie tylko gotowe jego zrobienie wymaga zbyt dużo czasu, nie przeszkadzają mi te przepisy, jak mi nie odpowiada nie robię, nie krytykuję bo moje przepisy też są zapewne krytykowane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak