Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renata22

Zadanych pytań: 672

01.10.2013 10:57

Przesoliłam rosół. Jak mogę uratować zupę, bo oprócz tej nieszczęsnej soli, jest naprawdę smaczna...;)

Odpowiedzi (28)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

01.10.2013 12:06

Ja zaś słyszałam że trzeba dać surowe jajko, nigdy tak nie robiłam ,potem trzeba zebrać ścięte białko lub śmietana kwaśna albo mleko.

ZEWA

Zadanych pytań: 190

01.10.2013 12:33

Margo1 białko daje się ale po to aby sklarować rosół gdy jest mętny, ubija się pianę kładzie na rosół i na maleńkim ogniu i piana zbiera nieczystości.

staropolanka5

Zadanych pytań: 140

01.10.2013 13:03

ziemniak surowy koniecznie dodaj a później go wyjmij

Adamorek

Zadanych pytań: 1402

01.10.2013 13:54

najlepiej wrzucić kilka ziemniaków

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

01.10.2013 17:04

Wrzuć kilka ziemniaków surowych, a pochłonie tą sól. Ewentualnie dolej wody, jak jest tłusty.

margaret

Zadanych pytań: 4

01.10.2013 17:52

ja ostatnio też przesoliłam, dolałam troszkę wody i 2 małe ziemniaczki i był super:)

gibli

Zadanych pytań: 20

01.10.2013 20:51

tak zgadzam się, troszkę wody i ziemniaczek surowy i zagotować i będzie ok)

Smaczna_B

Zadanych pytań: 81

02.10.2013 19:10

Do zupy wrzucamy dwa surowe białka jajka (białko bowiem wiąże sól). Później przecedzamy zupę przez sito albo po prostu zbieramy z powierzchni ścięte białko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak