Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Bożena6

Zadanych pytań: 8

13.07.2014 15:59

Przez przypadek zamiast cukru waniliowego dałam proszek do pieczenia..ale do ciasta drożdżowego..Jak myślicie , ciasto będzie dobre?

Najlepsze odpowiedzi (3)

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

13.07.2014 22:12

też myślę ,że nie zaszkodzi,na pewno świetnie wyrośnie

Renataj

Zadanych pytań: 1275

13.07.2014 16:28

Myślę, że pięknie wyrośnie:) ale będzie mniej aromatyczne.

Katarzyna59

Zadanych pytań: 717

13.07.2014 16:36

zależy ile dodałaś, ale nie powinno to zaszkodzić ciastu

Odpowiedzi (14)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

13.07.2014 16:38

Jeśli nie dodałaś dużo to na pewno będzie dobre

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

13.07.2014 17:24

Przynajmniej na 100% wyrośnie:) Tylko w większą blachę włóż, żeby nie uciekło.

Lidzia

Zadanych pytań: 21

13.07.2014 17:34

Nie martw się, będzie smaczne.

Bożena6

Zadanych pytań: 8

13.07.2014 18:04

No i ciasto wyrosło..i faktycznie inne w smaku..i już prawie zjedzone.

Malinka

Zadanych pytań: 302

13.07.2014 20:19

Czyli w razie draki wiem, że nic złego się nie stanie, gdy się pomyli składniki :)

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

13.07.2014 20:51

nie powinno zaszkodzic jesli nie dałas duzo

Janina

Zadanych pytań: 159

13.07.2014 21:31

Na pewno wyrośnie więcej jak na samych drożdżach i smak też inny jak z wanilią;)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

14.07.2014 07:33

powinno być wszystko ok

borgia

Zadanych pytań: 89

14.07.2014 09:09

odpowiedź 12. Akurat w przypadku dodania proszku do pieczenia rzeczywiście draki nie będzie. Pewnie wiele osób to zdziwi, ale są miejsca na świecie, gdzie proszek dodaje się do ciasta drożdżowego. Oczywiście w kwestii smaku - ile się go wciepało ma znaczenie. Osobiście robię drożdżowe z dodatkiem sody oczyszczonej. Dodatek proszku pozostaje wciąż w strefie zagadek.

Klausia

Zadanych pytań: 251

14.07.2014 11:27

Myślę, że wyrośnie ekstremalnie :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak