Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

halina17

Zadanych pytań: 271

14.02.2014 21:37

Przy blanszowaniu zielonych warzyw do sałatek jakie stosujecie "triki" , żeby warzywa miały ładny zielony kolor.

Odpowiedzi (20)

Lukrecja29

Zadanych pytań: 38

15.02.2014 00:39

Blanszuje w wodzie solonej ze szczyptą cukru, a następnie hartuje w lodzie ale nie zawsze.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

15.02.2014 07:49

wkładam do zimnej wody z dodoatkiem cukru

ao_12

Zadanych pytań: 38

15.02.2014 08:07

ja gotuję na parze bez przykrycia

Wiesława1

Zadanych pytań: 316

15.02.2014 08:28

dodaję odrobinę cukru

pestka

Zadanych pytań: 424

15.02.2014 09:00

ja warzywa gotuję na parze

Granita

Zadanych pytań: 249

15.02.2014 09:06

ja również dodaję kroplę dosłownie cytryny

Rafał10

Zadanych pytań: 99

15.02.2014 09:10

same dobre porady :) my stosujemy najczęściej sok z cytryny... myślę, że sposób z zimną wodą wykorzystam przy najbliższej okazji :)

gibli

Zadanych pytań: 20

15.02.2014 09:51

dobrze wiedzieć, cenne porady

mysza75

Zadanych pytań: 96

15.02.2014 10:02

jak gotuję warzywa dodaję cukier odrobinę i nie przykrywam pokrywką garnka. Wtedy są ładne zielone

wyattearp

Zadanych pytań: 102

15.02.2014 11:56

po ugotowaniu do zimnej wody z kostkami lodu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak