Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

07.10.2014 17:46

Przygotowując zapiekankę z dużą ilością cukinii zazwyczaj podchodzi ona wodą/sokiem, co niezbyt ładnie wygląda. Jak Wy sobie z tym radzicie ? Czy do zapiekanek podsmażacie najpierw cukinię na patelni lub oprószacie solą i osuszacie ręcznikiem, żeby nie "wytwarzała" tyle soku ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

07.10.2014 18:49

Solę cukinię wcześniej, kładę na durszlaku na pół godziny, mieszam co jakiś czas, a na koniec odsączam na papierowym ręczniku :)

pestka

Zadanych pytań: 424

07.10.2014 19:04

Ja trochę ją odciskam, pozbywając się nadmiaru wody

Czyki

Zadanych pytań: 72

07.10.2014 18:57

Jeśli posolisz i zostawisz na pół godz, a potem odciśniesz, będzie super :)

Odpowiedzi (22)

monikalangier

Zadanych pytań: 0

07.10.2014 18:32

Polecam oprószyć ją solą, dostawić na 20 min, a następnie dokładnie wytrzeć ręcznikiem papierowym :)

Kluska_87

Zadanych pytań: 33

07.10.2014 18:57

Ja podsmażam ją wcześniej :)

Marta1986

Zadanych pytań: 859

07.10.2014 19:11

troszke posypac sola i odstawic na jakis czas

irenka

Zadanych pytań: 888

07.10.2014 19:25

posolę ,położę na cedzaku na 30 minut i jest ok.

gibli

Zadanych pytań: 20

07.10.2014 19:26

również solę i odstawiam na jakąś chwilę

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

07.10.2014 20:04

Też zawsze solę i odciskam potem.

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

07.10.2014 20:20

Jak zwykle podsmażam.

BeataJ

Zadanych pytań: 103

07.10.2014 21:37

A ja solę, odstawiam, odsączam i lekko podsmażam - i nie podchodzi wodą.

mysza75

Zadanych pytań: 96

07.10.2014 21:53

podsmażam z reguły wcześniej, a jak nie smażę to solę i odstawiam

Janina

Zadanych pytań: 159

07.10.2014 21:59

Składniki do pizzy typu cebula, papryka i pieczarki na moment podsmażam. Cukinię trzeba najpierw posolić i odejdzie z niej sok a później podsmażyć;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak